Veka Original™ - Traanplaat

De bedrijfsvloer die geschikt is voor elke branche

Traanplaat

Op zoek naar een traanplaat? Vekavloeren heeft dé perfecte traanplaat voor u. Vergeet de traditionele traanplaat van aluminium of de stalen traanplaat en ga voor een duurzaam alternatief. Zo draagt u niet alleen bij aan een beter milieu, maar geniet u ook nog eens van de hoogste antislipwaarde én een optimale verdringingswaarde. Lees alles over onze druppelplaat en doe direct uw aanvraag.

Druppelplaat

Een traanplaat wordt ook wel een druppelplaat genoemd. Dat komt omdat er in de plaat een soort druppelvormig reliëf is gewalst. Deze druppels voorkomen dat u op het oppervlak kunt uitglijden. Een traanplaat wordt dan ook met name gebruikt op plaatsen waar vloeistoffen liggen. Denk bijvoorbeeld aan een wasstraat, garage of bijvoorbeeld een boot. Dankzij de zeer effectieve anti-sliplaag creëert de traanplaat overal een veilig loopoppervlak.

Traanplaat met hoge antislipwaarde

De antislipwaarde is dan ook één van de belangrijkste eigenschappen van een traanplaat. Kiest u voor de traanplaat van Vekavloeren? Dan kunt u rekenen op de hoogste antislipwaarde op de markt. De structuur is R12, wat staat voor ‘zeer antislip’. En de verdringingswaarde is V10 op een schaal van 4 tot 10. Dit betekent dat de vloeistoffen eenvoudig van het oppervlak af glijden en het uitglijgevaar tot een minimum wordt beperkt.

Stalen of aluminium traanplaat

Waar traanplaten traditioneel gezien zijn gemaakt van staal of aluminium, bieden wij bij Vekavloeren een duurzame traanplaat aan van gerecycled PVC. In deze tijden van klimaatverandering en schaarste van ruwe materialen, zoals staal en aluminium, geloven wij dat dergelijke alternatieven hard nodig zijn. Kiest u voor een traanplaat bij Vekavloeren, dan kiest u voor een duurzame vloer. En die wordt alleen maar duurzamer. Onze leverancier heeft zichzelf namelijk als doel gesteld om op korte termijn klimaatneutraal te produceren.

Traanplaat in zwart - en meer eigenschappen

Onze baanbrekende, innovatieve traanplaat van PVC is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Neem uw traanplaat in zwart, grijs of antraciet en kies zo de vloer die qua uitstraling het beste past in uw omgeving. Een andere belangrijke eigenschap van de vloer is dat u deze eenvoudig kunt schoonmaken. Bovendien kan de vloer thermisch gelast worden. Daardoor krijgt u een vloeistofdichte vloer die er perfect naadloos uitziet. Wat wilt u nog meer? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wij voorzien u graag van een passend advies. Voor traanplaten en andere bedrijfsvloeren.

Vul onderstaand formulier in en onze experts helpen u graag verder
Bedrijfsgegevens
Projectomschrijving
Extra informatie

Ontdek hoe wij te werk gaan

Wat mag u van ons verwachten wanneer u een offerte aanvraagt?

1. Offerte aanvraag

Vertel ons in welke vloer u interesse heeft en voor welk doeleinde de vloer bedoeld is. Zoals bijvoorbeeld voor in een restaurant, winkel, poppodium, museum, etc.

Laat ook weten hoe groot de oppervlakte van de ruimte is.

2. Informatie verzamelen

Hebben wij alle informatie van u ontvangen om een gepaste offerte te maken? Denk hierbij aan specificaties van de ruimte, zoals de grootte van de ruimte en het type ondergrond.

Ook ontvangen wij graag een plattegrond en/of een foto van de ruimte.

3. Gegevens opslaan

Wanneer wij aanvullende informatie van u hebben ontvangen, zetten wij uw gegevens in ons systeem.

Als wij dan nog iets missen, nemen we contact met u op.

4. Uitbrengen offerte

Op basis van alle informatie die wij hebben ontvangen, maken wij een offerte voor u op.

5. Inmeten

Bent u na het ontvangen van de offerte nog geïnteresseerd? Dan maken wij graag een afspraak om bij u langs te komen en de ruimte in te meten.

6. Definitieve offerte

Nadat één van onze specialisten bij u langs is geweest om de ruimte in te meten, maken wij een definitieve offerte op.

7. Opdracht

Als u akkoord gaat met de definitieve offerte, gaan wij de werkzaamheden inplannen.

Veelgestelde vragen over Veka Original™

 

Wat kost het Veka Original™ vloersysteem?

De prijs van ons vloersysteem is sterk afhankelijk van het aantal m2, afmetingen/vorm van de ruimte en de eventueel benodigde voorbewerkingen aan de ondervloer. Bij het opstellen van een vrijblijvende offerte zullen wij bij u de noodzakelijke informatie opvragen of één van onze medewerkers zal vrijblijvend bij u langskomen op locatie om de werkzaamheden te bespreken en op te nemen.

Hoelang duurt het om een vloer te leggen na opdracht?

Wij doen altijd ons uiterste best om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen qua levertijden. In de regel houden wij een levertijd aan van circa 2-4 weken na opdracht.

Welke kleuren zijn er beschikbaar?

Het vloersysteem is standaard leverbaar in drie kleuren; zwart, antraciet en grijs. Bij bestellingen vanaf 250m2 kunnen wij elke gewenste kleur produceren, houd wel rekening met een langere levertijd bij afwijkende kleuren.

Is de vloer vloeistofdicht?

Het Veka Original™ vloersysteem leveren wij vloeistofdicht op. Dat wil zeggen dat wij alle naden thermisch aflassen en de vloer rondom afkitten.

Welke voorbereidingen moet ik zelf treffen voordat jullie de vloer komen installeren?

De ruimtes moeten leeg en schoon zijn als wij starten met de werkzaamheden. Tevens zijn de omstandigheden in de ruimte belangrijk. Dat wil zeggen; aanwezige werkverlichting, minimaal vloer- en ruimte temperatuur van 15 graden Celsius.
Lees dit blog over de beste omstandigheden voor het aanbrengen van de Veka Original™.

Kunnen er tijdens het installeren van de ruimtes nog andere werkzaamheden plaatsvinden?

Nee, gedurende onze werkzaamheden kunnen er geen werkzaamheden door derden plaatsvinden in de betreffende ruimte, dit in verband met het voorbereiden van de ondervloer en het inlijmen hiervan.

 

Op wat voor ondervloeren kan de vloer geplaatst worden?

Onze vloeren kunnen in principe op elke vloer geplaatst worden, echter zijn er een aantal basisregels waaraan deze moet voldoen: de vloer moet vlak, vormvast (geen beweging), (blijvend) droog en vrij van eventuele onthechtende residuen (bijv. olie, vettigheid) zijn.
Lees dit blog over de meest geschikte ondergrond per vloerafwerking.

Hoelang duurt het voordat wij weer op de vloer kunnen werken?

Zodra de vloer gereed is, is deze weer beloopbaar. Wij adviseren zware belasting na 16 uur aan te brengen in verband met de uitharding van de 2K-PU lijm, deze is dan op zijn topsterkte.

Hoeveel m2 vloer kan er op één dag geïnstalleerd worden?

Het aantal m2 dat wij in één dag kunnen leggen, is sterk afhankelijk van de ruimtes en het aantal medewerkers dat wij voor de werkzaamheden inplannen. Gemiddeld kunt u er vanuit gaan dat een koppel van 2 medewerkers een vloer van maximaal 50m2 op één dag gebruiksklaar kan installeren. Wij zullen altijd in overleg met u kijken wat hierin de mogelijkheden zijn om de stagnatie van uw primaire bedrijfsproces zoveel als mogelijk te beperken.

Voor welke ruimtes is het Veka Original™ vloersysteem geschikt?

Het vloersysteem voelt zich helemaal thuis in omgevingen waar de eindgebruiker extreem hoge eisen stelt aan de vloerafwerking; slijtvast, vloeistofdicht, antislip en zwaar belastbaar. Tevens is de vloer eenvoudig en goed te reinigen, daarom is het vloersysteem in veel ruimtes toepasbaar, waaronder: