Industrie & productie

Veka vloeren voor iedere soort industrie

Een vloer nodig voor het zwaardere werk? Veka vloeren heeft uiteenlopende industrievloeren

De industrie is één van de branches waar de vloer veel te verduren krijgt. De eisen die gesteld worden aan industrievloeren lopen daarom uiteen. Diverse instanties controleren op veiligheid van gebouwen waar massaal wordt geproduceerd of wordt opgeslagen. De Arbo inspecteert de werkomgeving zodat werknemers ergonomisch kunnen werken. Vanuit maatschappelijk oogpunt wordt verwacht dat er steeds duurzamer wordt geproduceerd. Kortom, een hoop aspecten om rekening mee te houden. Veka vloeren heeft ideale industrievloeren die aan al deze eisen voldoen: een Veka Original™ of een Veka Gietvloer.

Voordelen van een industrievloer

In de afgelopen jaren worden er steeds meer pvc-vloeren op de werkplaats gebruikt. Deze sterke opkomst is niet vreemd te noemen wanneer de voordelen op een rijtje worden gezet. Het belangrijkste voordeel zit hem in het praktische aspect. Een belangrijk voordeel is dat pvc-vloeren weinig tot geen droogtijd hebben en minimale overlast met zich meebrengen. In veel situaties kan de vloer zelfs tijdens de dagelijkse werkzaamheden geplaatst worden, omdat dit proces zo vlot verloopt. Dit voorkomt dat de werkzaamheden niet stop hoeven worden gezet en er geen onnodig verlies wordt gecreëerd. Bovendien is het mogelijk om bijvoorbeeld om budgettaire redenen de pvc-vloer in meerdere fases te leggen. Hierdoor kan de investering over verschillende begrotingsperiodes worden verdeeld en kunt u hier op de korte termijn uw voordeel uit halen.

Veka Original™ | PVC Tegels Vloeistofdichte vloer - Vekavloeren

De Veka Original™ is geschikt voor allerlei sectoren, van horeca tot industrie. Het systeem bestaat uit gerecyclede pvc-tegels die we zowel onderling chemisch als  aan de bovenzijde thermisch aan elkaar lassen. Een vloeistofdichte vloer die slijtvast en antislip is en zwaar belast kan worden. Tevens voldoet de vloer aan de eisen van HACCP.

Lees verder

Onze experts staan voor u klaar

Neem contact op voor de mogelijkheden, onze experts helpen u graag verder.

Neem contact met ons op

Veka Original™

Een Veka Original™ is een pvc-vloer die in een zeer korte tijd gelegd kan worden. Hierdoor hoeft u niet lang dicht met uw business wat aanzienlijk scheelt in kosten. Naast dit voordeel zijn er nog diverse andere voordelen die dit systeem een van de beste industrievloeren maken. Deze voordelen zorgen ervoor dat er weer massaal geproduceerd kan worden zonder dat u zorgen heeft over de vloer.

Veka gietvloeren

Gietvloeren zijn naadloze vloeren die in meerdere lagen worden aangebracht op een bestaande ondervloer. Een gietvloer kan rust creëren of een ruimte eruit laten springen, afhankelijk van het ontwerp en het aantal kleuren dat wordt gebruikt. Dit type vloer kan na uitharding functioneren als industrievloer waar zelfs de zwaarste heftrucks overheen kunnen rijden. Een kunststof gietvloer of coating is geschikt voor de verschillende industrieën. Een gietvloer is opgebouwd uit meerdere lagen. Deze worden vloeibaar aangebracht op uw bestaande ondervloer. In het mengsel kan gekozen worden voor een of meerdere kleuren. De toplak kan mat of glimmend zijn, wat voor een groot gedeelte het eindresultaat bepaalt. Gegoten vloeren hebben de volgende voordelen:

 • Duurzaam
 • Toepasbaar met vloerverwarming
 • Volledig vloeistofdicht
 • Volledig naadloos
 • Slijtvast en krasbestendig
 • UV bestendig
 • Zwaar belastbaar
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Eenvoudig in onderhoud
 • Bestand tegen chemicaliën
 • Oplosmiddelvrij en emissiearm

Wanneer u een industrievloer laat leggen door Veka vloeren bent u ervan verzekerd dat de vloer door ervaren vakmensen wordt aangebracht én dit in een vlot tempo gebeurt. Wilt u uw werkplaats voorzien van een functionele vloer met een professionele uitstraling? Doe dit dan met Veka vloeren!

Onze deskundige adviseurs adviseren u graag
Bedrijfsgegevens
Projectomschrijving
Extra informatie

Vraag vrijblijvend een staaltje aan