PU Kunststof Gietvloer

PU Kunststof Gietvloer

Een sterke vloer met uitstraling

naar onze contactpagina

Mogen we u verder helpen?

PU Kunststof Gietvloer

PU staat voor polyurethaan: een kunststof gietvloer die steeds vaker ingezet wordt als naadloos alternatief voor de traditionele linoleumvloer. Een sterke, slijtvaste vloer die bestand is tegen zuren en taai elastisch is. Zeer geschikt voor scholen, kantoren en restaurants.

De uitstraling staat bij een gietvloer van kunststof centraal, het moet er mooi uitzien en een professionele indruk geven. Daarom valt de keuze steeds vaker op een gietvloer. Kunststof gietvloeren zijn naadloze vloeren die in meerdere lagen worden aangebracht op een bestaande ondervloer. Een kunststofvloer kan veel rust creëren of juist een ruimte eruit laten springen, afhankelijk van het ontwerp en het aantal kleuren dat wordt gebruikt.

  • Volledig vloeistofdicht
  • Slijtvast
  • Zwaar belastbaar
  • Antislip
  • Geluiddempend
  • Ergonomisch verantwoord
  • Duurzaam

Hoe wordt een kunststof vloer gemaakt?

Een kunststof gietvloer wordt opgebouwd uit v lagen. Deze worden één voor één in vloeibare vorm aangebracht op uw bestaande ondervloer. Wanneer de vorige laag droog is, kan de volgende er weer overheen. In het vloerenmengsel kan gekozen worden voor een enkele kleur of juist voor meerdere kleuren. Als afwerking komt dan nog een toplak. Deze kan glimmend of mat zijn, wat een grote invloed heeft op het uiteindelijke resultaat. Wanneer alle lagen volledig zijn uitgehard, ontstaat er een uniek vloersysteem dat jarenlang meegaat.

De voordelen van een kunststof gietvloer

Door de vele mogelijkheden die een kunststof gietvloer biedt, bent u verzekerd van een mooie, professionele indruk, maar er zijn daarnaast nog andere voordelen:

Duurzaamheid: onze gietvloeren worden van duurzame materialen gemaakt, hierdoor hebben de vloeren een lange levensduur.

Toepasbaar met vloerverwarming: de kunststof is bestand tegen vloerverwarming. Die kan dus aan blijven staan, zodat u met warme voeten over de nieuwe vloer kunt lopen.

Volledig vloeistofdicht: er komt geen vloeistof door de vloer heen. Bij houten vloeren trekt een plas vloeistof bijvoorbeeld snel in de vloer en ondervloer, waardoor deze kan vervormen. Met een kunststof vloer is dit onmogelijk.

Volledig naadloos: omdat de vloer wordt gegoten is er geen enkele naad in te vinden.

Slijtvast: door de samenstelling van de kunststof die we gebruiken voor onze vloeren is het resultaat slijtvast.

Zwaar belastbaar: het materiaal van onze kunststof vloeren is bestand tegen hoge druk. Dit betekent dat u zware meubels of bedrijfsapparatuur kunt plaatsen zonder dat deze in de vloer zakken zoals dat bijvoorbeeld bij linoleum vloeren vaak gebeurt.

UV bestendig: sommige vloeren verkleuren na verloop van tijd op plekken die de zon vaak raakt. Om dit te voorkomen zijn onze vloeren UV bestendig. Die verkleuring is dus verleden tijd.

Natuurlijke materialen: we gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke materialen in de samenstelling van onze kunststof vloeren.

Eenvoudig schoon te maken: door het vlakke en naadloze oppervlak waar geen vloeistof in trekt is de vloer gemakkelijk schoon te maken.

Eenvoudig in onderhoud: onze gietvloeren zijn gemakkelijk in het onderhoud. Met onze VekaCleaner kunt u de vloer in een mum van tijd reinigen en ook het periodieke onderhoud vraagt weinig inspanning.

Bestand tegen chemicaliën: de gietvloeren van kunststof zijn goed bestand tegen chemicaliën. In combinatie met de gemakkelijke reiniging betekent dit dat u zich geen zorgen hoeft te maken om eventueel gemorste stoffen.

Oplosmiddelvrij en emissiearm: de compositie van de vloeren bevat geen oplosmiddelen en is daarnaast emissiearm. Zo dragen we ons steentje bij aan het milieu.

Kies uw kleur

De kunststof gietvloeren worden in drie lagen aangebracht. Wanneer er gekozen wordt voor een unikleur, dan zijn er meer dan 50 verschillende kleuren waarin de vloer gegoten kan worden. Door kleuren met elkaar te combineren wordt het aantal mogelijkheden eindeloos. Daarnaast zijn er ook nog allerlei opties om bijvoorbeeld vormen, lijnen of zelfs uw logo in de vloer te laten gieten. Zo wordt iedere gietvloer uniek.

Wij staan voor u klaar

Neem contact met ons op, we adviseren u graag over de mogelijkheden.

 Gallery

PU Kunststof Gietvloer : PU Kunststof Gietvloer
PU Kunststof Gietvloer : PU Kunststof Gietvloer
PU Kunststof Gietvloer : PU Kunststof Gietvloer
PU Kunststof Gietvloer : PU Kunststof Gietvloer

Mogen we u verder helpen?

Een persoonlijk advies, vrijblijvende offerte of (kleur)stalen.

naar onze contactpagina

(010) 4374170

De basis leg je met Veka