PU Kunststof Gietvloer

Een sterke vloer met uitstraling

De beste kunststof gietvloeren

De perfecte vloer voor u bedrijfspand uitkiezen kan lastig zijn. Er zijn niet alleen talloze vloeren waar u uit kunt kiezen, deze hebben ook nog eens allemaal verschillende eigenschappen. Een vloer waarmee u eigenlijk altijd goed zit, is een PU kunststof gietvloer. Kunststof gietvloeren worden steeds populairder en dienen als goed alternatief voor de traditionele linoleumvloer. Gietvloeren van kunststof zijn licht elastisch en bestand tegen zuren, hierdoor zijn ze bijvoorbeeld erg geschikt voor scholen, kantoren of restaurants. Advies nodig? Bij Vekavloeren weten wij exact welke type vloer geschikt is voor uw bedrijf en toepassing.

Vloeistofdicht

Slijtvast

Antislip

Zwaar belastbaar

Geluiddempend

Duurzaam

Geschikt voor vloerverwarming

Naadloos

Bestand tegen vetten & chemicaliën

Elke gewenste kleur

Antislip

Conform HACCP

Warmte en geluid isolerend

Slag- en stootvast

De voordelen van een kunststof gietvloer

Door de vele mogelijkheden die een kunststof gietvloer biedt, bent u verzekerd van een mooie, professionele indruk, maar er zijn daarnaast nog andere voordelen:

 • Duurzaamheid: onze gietvloeren worden van duurzame materialen gemaakt, hierdoor hebben de vloeren een lange levensduur.
 • Toepasbaar met vloerverwarming: de kunststof is bestand tegen vloerverwarming. Die kan dus aan blijven staan, zodat u met warme voeten over de nieuwe vloer kunt lopen.
 • Volledig vloeistofdicht: er komt geen vloeistof door de vloer heen. Bij houten vloeren trekt een plas vloeistof bijvoorbeeld snel in de vloer en ondervloer, waardoor deze kan vervormen. Met een kunststof vloer is dit onmogelijk.
 • Volledig naadloos: omdat de vloer wordt gegoten is er geen enkele naad in te vinden.
 • Slijtvast: door de samenstelling van de kunststof die we gebruiken voor onze vloeren is het resultaat slijtvast.
 • Zwaar belastbaar: het materiaal van onze kunststof vloeren is bestand tegen hoge druk. Dit betekent dat u zware meubels of bedrijfsapparatuur kunt plaatsen zonder dat deze in de vloer zakken zoals dat bijvoorbeeld bij linoleum vloeren vaak gebeurt.
 • UV bestendig: sommige vloeren verkleuren na verloop van tijd op plekken die de zon vaak raakt. Om dit te voorkomen zijn onze vloeren UV bestendig. Die verkleuring is dus verleden tijd.
 • Natuurlijke materialen: we gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke materialen in de samenstelling van onze kunststof vloeren.
 • Eenvoudig schoon te maken: door het vlakke en naadloze oppervlak waar geen vloeistof in trekt is de vloer gemakkelijk schoon te maken.
 • Eenvoudig in onderhoud: onze gietvloeren zijn gemakkelijk in het onderhoud. Met onze VekaCleaner kunt u de vloer in een mum van tijd reinigen en ook het periodieke onderhoud vraagt weinig inspanning.
 • Bestand tegen chemicaliën: de gietvloeren van kunststof zijn goed bestand tegen chemicaliën. In combinatie met de gemakkelijke reiniging betekent dit dat u zich geen zorgen hoeft te maken om eventueel gemorste stoffen.
 • Oplosmiddelvrij en emissiearm: de compositie van de vloeren bevat geen oplosmiddelen en is daarnaast emissiearm. Zo dragen we ons steentje bij aan het milieu.

Lees meer over de verschillende gietvloeren in onze blog 'Waarom kiezen voor een gietvloer? Ontdek de voordelen!'.

PU kunststof gietvloeren toepassingen

Vekavloeren is dé specialist op het gebied van bedrijfsvloeren. Ook onze kunststof gietvloeren moeten aan de strengste veiligheidseisen voldoen en zijn hierdoor van zeer hoogwaardige kwaliteit. De PU kunststof gietvloeren zijn multifunctioneel en daardoor op legio manieren inzetbaar. Natuurlijk voldoen de kunststof gietvloeren aan de HACCP, verder zijn ze ook antislip, vloeistofdicht, geluiddempend en zwaar belastbaar. Ook maken ze uw leven aanzienlijk makkelijker, omdat ze simpel schoon te maken zijn. Een ander voordeel aan ons assortiment in kunststof gietvloeren, is het feit dat deze in allerlei verschillende kleuren komen. Welke uitstraling uw pand ook moet hebben, we hebben een kunststof gietvloer die dit mogelijk maakt.

Waar zijn deze vloeren van gemaakt?

Een kunststof gietvloer wordt opgebouwd uit lagen – zoals een ui. Deze worden één voor één in vloeibare vorm aangebracht op uw bestaande ondervloer. Wanneer de vorige laag droog is, kan de volgende er weer overheen. In het vloerenmengsel kan gekozen worden voor een enkele kleur of juist voor meerdere kleuren. Bovenop komt tevens nog een laag lak; deze kan glimmend of mat zijn. Wanneer alle lagen volledig zijn uitgehard, ontstaat er een vloersysteem dat jarenlang meegaat.

Kies uw kleur

De kunststof gietvloeren worden in drie lagen aangebracht. Wanneer er gekozen wordt voor een unikleur, dan zijn er meer dan 50 verschillende kleuren waarin de vloer gegoten kan worden. Door kleuren met elkaar te combineren wordt het aantal mogelijkheden eindeloos. Daarnaast zijn er ook nog allerlei opties om bijvoorbeeld vormen, lijnen of zelfs uw logo in de vloer te laten gieten. Zo wordt iedere gietvloer uniek.

Bekijk ook eens de betonlook gietvloeren.

Betonlook

Evergreens

Dark Shine

Global Spirit

Retro Pastels

Structured Matrix

Honest Pureness

city roots

Digital Perspective

Sturdy Signals

Arturo Flooring

Een vloer is de belangrijke functionele basis van elke ruimte, maar functionaliteit gaat zeker niet alleen over praktische aspecten. Een vloer bepaalt ook de sfeer en het gevoel van de ruimte waarin je woont, werkt, leeft. En dat is  exact wat een Arturo vloer aan de ruimte toevoegt. Natuurlijk voldoet een Arturo vloer aan de praktische eisen van een goede woonomgeving. Zo is een Arturo vloer bijvoorbeeld te combineren met vloerverwarming en in esthetisch opzicht met de kleuren en vormgeving van het gebouw als geheel en de individuele ruimtes. Een Arturo vloer is naadloos en vloeistofdicht, dus makkelijk schoon te houden. Arturo vertaalt kennis van kunstharsvloeren in stijl, met oog voor detail en passie voor design.

Arturo is een merk van Uzin Utz Nederland bv, de toonaangevende producent van gietvloeren en leverancier van diverse vloersystemen voor renovatie en nieuwbouw.

Producten

Arturo Flooring weet als geen ander dat er harde eisen worden gesteld aan vloeren door gebruikers of door regelgeving. Voor elke ruimte, de functie en de belasting die daarbij hoort, gelden andere eisen en wensen.

Specialist in gietvloeren en andere kunstharsvloeren

Arturo biedt een breed assortiment met troffelvloeren, grindvloeren, coatings en gietvloeren. Of de vloer nu op basis van epoxy of polyurethaan moet zijn, zwaar of licht belast wordt, Arturo biedt de perfect passende oplossing. De oneindige mogelijkheden van Arturo vloeren hebben een stevig fundament. Arturo producten worden geproduceerd met een decennialange kennis van en ervaring met kunstharsvloeren.

Er zijn verschillende soorten kunstharsvloeren. Troffelvloeren zijn met name geschikt als afwerking van vloeren in industriehallen, slachterijen, grootkeukens, werkplaatsen en daar waar hoge eisen gesteld worden aan de mechanische en chemische belastbaarheid en hygiëne. Het voordeel van een polyurethaanvloer is zijn hoge elasticiteit. Door deze flexibele structuur zijn vloeren op basis van polyurethaanhars minder gevoelig voor scheuren en kunnen ze ook geluid dempen.

Polyurethaanvloeren zijn daarom uitermate geschikt voor woningen, scholen, winkels, laboratoria, ziekenhuizen, drukkerijen, kantines, musea. Bij hoge belastingen zijn vloeren op basis van epoxyhars vaak beter geschikt omdat ze harder en slijtvaster zijn. Beide vloeren beschikken over een hoge chemische bestendigheid.

Schoonmaak & Onderhoud

Wij adviseren gebruik te maken van VekaCleaner, dit PH-neutrale reinigingsmiddel zonder oplosmiddelen is speciaal ontwikkeld voor Vekavloeren. Het lost olie, vet en roet goed op en is tevens geschikt voor gebruik in schrob-zuigmachines.

Arturo Color Collection

In de Arturo Color Collection krijgen kleur en creativiteit alle ruimte. We presenteren je diverse stijlen, trends en mogelijkheden in de Arturo Color Collection brochure. Lees de brochure en ontdek welke stijl bij jou past, kortom get inspired!

Kunststof gietvloeren op maat

Wat uw wensen ook zijn, bij Vekavloeren vindt u een passende vloer voor ieder budget. De prijs van uw nieuwe kunststof gietvloer hangt af van twee factoren: de oppervlakte en uw materiaalkeuze. Interesse? Vul dan geheel vrijblijvend ons contactformulier in, en wij nemen contact met u op.

Vul onderstaand formulier in en onze experts helpen u graag verder
Bedrijfsgegevens
Projectomschrijving
Extra informatie

Ontdek hoe wij te werk gaan

Wat mag u van ons verwachten wanneer u een offerte aanvraagt?

1. Offerte aanvraag

Vertel ons in welke vloer u interesse heeft en voor welk doeleinde de vloer bedoeld is. Zoals bijvoorbeeld voor in een restaurant, winkel, poppodium, museum, etc.

Laat ook weten hoe groot de oppervlakte van de ruimte is.

2. Informatie verzamelen

Hebben wij alle informatie van u ontvangen om een gepaste offerte te maken? Denk hierbij aan specificaties van de ruimte, zoals de grootte van de ruimte en het type ondergrond.

Ook ontvangen wij graag een plattegrond en/of een foto van de ruimte.

3. Gegevens opslaan

Wanneer wij aanvullende informatie van u hebben ontvangen, zetten wij uw gegevens in ons systeem.

Als wij dan nog iets missen, nemen we contact met u op.

4. Uitbrengen offerte

Op basis van alle informatie die wij hebben ontvangen, maken wij een offerte voor u op.

5. Inmeten

Bent u na het ontvangen van de offerte nog geïnteresseerd? Dan maken wij graag een afspraak om bij u langs te komen en de ruimte in te meten.

6. Definitieve offerte

Nadat één van onze specialisten bij u langs is geweest om de ruimte in te meten, maken wij een definitieve offerte op.

7. Opdracht

Als u akkoord gaat met de definitieve offerte, gaan wij de werkzaamheden inplannen.