Linoleum vloer

Hygiënische vloeren met uitstraling

Linoleum vloer bij Vekavloeren

Linoleum vloeren zijn uniek in zijn soort. Want: linoleum is 100% een natuurproduct. Het hoofdingrediënt van linoleum is namelijk niets minder dan lijnzaadolie! Daarnaast is het ook een uitermate hygiënische vloer. Door zijn oersterke karakter is een linoleum vloer voor veel bedrijven een vanzelfsprekende praktische keuze. Maar, het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom heeft linoleum eindeloze mogelijkheden qua kleur en kan het in allerlei vormen gelegd worden. Dat maakt een linoleum vloer een interessante, sfeervolle vloer. Advies nodig? Bij Vekavloeren weten wij exact welke type vloer geschikt is voor uw bedrijf en toepassing.

Elke gewenste kleur

Goed te reinigen

Duurzaam

Slijtvast

Geschikt voor vloerverwarming

Geluiddempend

Voordelen linoleumvloer

Een groot voordeel van een linoleumvloer is de mogelijkheid om het volledig aan te passen aan al uw wensen. U vraagt, wij leggen. Andere voordelen zijn:

  • Duurzaam: van een linoleumvloer heeft u langdurig plezier, want de vloer gaat jarenlang mee.
  • Slijtvast: huisdieren, kinderen of veel schuifelende schoenen zijn allemaal geen probleem voor een linoleumvloer. De vloeren zijn erg slijtvast.
  • Sterk: deze vloeren zijn oersterk. U kunt gerust zware kasten of apparatuur op de vloeren plaatsen, want linoleum toont niet gauw putten.
  • Hygiënisch: door zijn bacteriostatische karakter is een linoleumvloer buitengewoon hygiënisch. Dat maakt van deze vloeren de ideale vloer voor mensen met luchtwegproblemen of allergieën.
  • Vloerverwarming: deze vloeren hebben een goede warmtegeleiding en zijn geschikt voor vloerverwarming. Let hierbij wel op de dikte van de vloer. Hoe dikker de vloer, hoe meer de warmte wordt tegengehouden.
  • Geluiddempend: geluid kan door linoleum met 14 decibel worden gereduceerd, waardoor drukke ruimtes minder druk klinken.
  • Brandveilig: we raden het niet aan, maar zelfs het uitdoven van een sigaret brengt weinig schade aan een linoleumvloer. De vloeren zijn zeer brandveilig.
  • Goed te reinigen: vanwege de natuurlijke aard van de vloer, kunt u chemische reinigingsmiddelen beter vermijden op een linoleumvloer. Een stofzuiger en een sopje is alles wat u nodig heeft om de vloer te reinigen.
  • Beschikbaar in (bijna) alle denkbare patronen en kleuren: met een linoleumvloer kunt u uw creativiteit optimaal benutten. Ze hebben een uitgebreid kleurenpalet en zijn in allerlei patronen te leggen.

Linoleum vloeren toepassingen

Vekavloeren is dé specialist op het gebied van bedrijfsvloeren. Ook onze vloeren van linoleum moeten aan de strengste veiligheidseisen voldoen en zijn hierdoor van zeer hoogwaardige kwaliteit. Het grote voordeel aan vloeren van linoleum, is dat zij aan bijna alle veiligheidseisen voldoen: ze zijn slijtvast, antislip en eenvoudig te reinigen. Ook maken ze uw leven comfortabeler, aangezien er vloerverwarming in geïnstalleerd kan worden en ze geluiddempend werken. Linoleum wordt samengesteld uit natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen. Het is een milieuvriendelijke vloer, met een fantastische uitstraling. Linoleum is uitermate geschikt voor mensen met een allergie of astma en is eenvoudig te reinigen. Door al deze eigenschappen is de vloer zeer geschikt in bijvoorbeeld scholen, bij uitstek een plek waar met veel rekening gehouden moet worden.

Hoe wordt linoleum gemaakt?

Zoals we zeiden, linoleum wordt van lijnzaadolie gemaakt. De olie wordt allereerst gekookt. Daarna wordt deze gemengd met harsen, fijngemalen kalksteen, kurk- of houtmeel en een kleurstof. Het eindproduct is een mooie, stevige vloer: linoleum.

Linoleum vloeren op maat

Wat uw wensen ook zijn, bij Vekavloeren vindt u een passende vloer voor ieder budget. Een nieuwe linoleum vloer prijs hangt af van twee factoren: de oppervlakte en uw materiaalkeuze. Interesse? Vul dan geheel vrijblijvend ons contactformulier in, en wij nemen contact met u op.

Vul onderstaand formulier in en onze experts helpen u graag verder
Bedrijfsgegevens
Projectomschrijving
Extra informatie

Ontdek hoe wij te werk gaan

Wat mag u van ons verwachten wanneer u een offerte aanvraagt?

1. Offerte aanvraag

Vertel ons in welke vloer u interesse heeft en voor welk doeleinde de vloer bedoeld is. Zoals bijvoorbeeld voor in een restaurant, winkel, poppodium, museum, etc.

Laat ook weten hoe groot de oppervlakte van de ruimte is.

2. Informatie verzamelen

Hebben wij alle informatie van u ontvangen om een gepaste offerte te maken? Denk hierbij aan specificaties van de ruimte, zoals de grootte van de ruimte en het type ondergrond.

Ook ontvangen wij graag een plattegrond en/of een foto van de ruimte.

3. Gegevens opslaan

Wanneer wij aanvullende informatie van u hebben ontvangen, zetten wij uw gegevens in ons systeem.

Als wij dan nog iets missen, nemen we contact met u op.

4. Uitbrengen offerte

Op basis van alle informatie die wij hebben ontvangen, maken wij een offerte voor u op.

5. Inmeten

Bent u na het ontvangen van de offerte nog geïnteresseerd? Dan maken wij graag een afspraak om bij u langs te komen en de ruimte in te meten.

6. Definitieve offerte

Nadat één van onze specialisten bij u langs is geweest om de ruimte in te meten, maken wij een definitieve offerte op.

7. Opdracht

Als u akkoord gaat met de definitieve offerte, gaan wij de werkzaamheden inplannen.