Schoonmaak & onderhoud

Alle Veka vloeren zijn eenvoudig te onderhouden

Alle Veka vloeren zijn eenvoudig te onderhouden. Het is voornamelijk van belang dat u regelmatig uw vloer reinigt en dat u daarvoor het juiste schoonmaakmiddel gebruikt. Wij nemen het onderhouden en schoonmaken van uw vloer zeer serieus, daarom zijn wij altijd bereid om u expert advies te bieden met betrekking tot uw Veka Original vloer, vloeistofdichte vloer, PVC kliktegels en andere vloeren die door ons is gelegd.

Onderhoud

Het onderhouden van uw vloer is net zo belangrijk als de aanschaf ervan. De vloeren van Veka vloeren hebben een strak uiterlijk en blijven dit strakke uiterlijk behouden als ze goed worden onderhouden. Om deze reden nemen wij bij Veka vloeren het schoonmaken en onderhouden van bedrijfsvloeren dan ook erg serieus.

Hardnekkige vlekken op uw vloer schoonmaken

De intensiteit waarmee de vloer wordt bevuild is bepalend voor het schoonmaakadvies. Iedere vloer is anders en iedere toepassing van de vloer krijgt te maken met een ander soort viezigheid. Een vloer in een werkplaats krijgt te maken met smeer en een vloer in een horecakeuken krijgt te maken met etensresten. Wanneer dit het geval is, is het van belang om de vloer vaak goed schoon te maken. Een vloer die te maken krijgt met vetten, oliën en etensresten moet vaker worden schoongemaakt dan een vloer in een magazijn. Een vloer in een magazijn krijgt veel minder vaak te maken met hardnekkige vlekken. Dat betekent echter niet dat deze vloer geen onderhoud nodig heeft.

Speciale manier voor vloer reinigen

Voor onze Veka Original™ vloersystemen hebben wij speciaal een schoonmaakmiddel laten ontwikkelen, de Veka Cleaner. Dit middel heeft een hoge ph-waarde waardoor de vloer gemakkelijk schoon gemaakt kan worden. Zorg ervoor dat u de ruimte waarvan u de vloer gaat schoonmaken goed wordt geventileerd.

Wij raden u ten zeerste aan om uw vloer schoon te maken met de Veka Cleaner. Het geconcentreerde middel dient te worden verdund met lauwwarm water. De verhouding hangt af van de mate waarin de vloer is vervuild met een minimum van 1:10 en maximaal 1:1. Breng de oplossing aan op uw vloer en laat dit enkele minuten intrekken. Vervolgens dient de vloer te worden geschrobd en droog gemaakt te worden met een trekker of waterstofzuiger.

Verdere veiligheidsmaatregelen die u moet treffen wanneer u de Veka Cleaner gebruikt, kunt u lezen in onderstaand document.

Na de vloer schoonmaken kunt u de vloer polijsten

Nadat u uw vloer heeft gereinigd met Veka Cleaner kunt u de vloer polijsten. Dat doet u eenvoudig met de Veka Polish.

De Veka Polish laat uw vloer weer glimmen en stralen en ziet er weer als nieuw uit in bijvoorbeeld uw autoshowroom.

Verdere veiligheidsmaatregelen voor de Veka Polish zijn te vinden via bovenstaand veiligheidsinformatieblad.

Onderhoudsproducten bestellen

Kosten onderhoudsmiddelen

Als u de Veka Cleaner of de Veka Polish wilt aanschaffen, kunt u daarvoor ons bestelformulier invullen. De prijs van de producten is inclusief verzendkosten en exclusief BTW.

Nadat de bestelling is geplaatst ontvangt u van ons een opdrachtbevestiging en factuur. Binnen enkele dagen zal de bestelling per post naar u verstuurd worden. 

VekaCleaner €72,50 per doos*
VekaPolish €130,- per doos*

*De producten worden per doos verstuurd. In een doos zitten 2 cans á 5 liter.