Epoxy Gietvloer

Een sterke, naadloze gietvloer

Epoxy Gietvloer

Een sterke no-nonsense gietvloer die we vaak leggen in magazijnen en bedrijfsruimtes. Het heeft vloeistofdichte eigenschappen, kan goed tegen chemicaliën & zuren en is stoot- en slagvast. Een epoxy gietvloer is bestand tegen de zware druk van machines en voertuigen. 

Een epoxy gietvloer is oorspronkelijk ontwikkeld voor fabrieksgebouwen en bedrijfsloodsen. De vloer leent zich goed in ruimtes die intensief gebruikt worden en waar hoge eisen aan een ondergrond worden gesteld. Denk aan ruimtes waar zware machines gestald worden of waar regelmatig zware voertuigen rijden.

Vloeistofdicht

Antislip

Geschikt voor vloerverwarming

Naadloos

Goed te reinigen

Warmte en geluid isolerend

Slijtvast

Zwaar belastbaar

Bestand tegen vetten & chemicaliën

Duurzaam

Voordelen epoxy gietvloer

Een epoxyvloer is een van de meest harde, technische vloeren op de markt. Het kan tegen stootje en wordt daarom vaak gebruikt in de industrie. Andere voordelen zijn:

  • Chemisch belastbaar: de vloer is bestand tegen eventuele lekkage van chemische stoffen. Het is bestand tegen allerlei soorten zuren en chemicaliën.
  • Goed te reinigen: de vloer wordt gegoten en is dus vlak en naadloos. Een epoxyvloer is een hygiënische vloer die u makkelijk kunt reinigen.
  • Slag- en stootvast: als epoxy droogt, wordt het keihard. Het is een ijzersterke mix van polymeren die tegen een stootje kunnen.
  • Vloeistofdicht: het heeft geen naden en/of kieren, waardoor vloeistoffen niet door kunnen lekken. Bovendien absorbeert de vloer ook geen vloeistof en blijft de ondergrond droog.
  • Verschillende kleuren: het is geen must, maar het kan uw magazijn of industriële ruimte net wat beter laten ogen. Een epoxyvloer kan afgewerkt worden in verschillende kleuren.

Lees meer over de verschillende gietvloeren in onze blog 'Waarom kiezen voor een gietvloer? Ontdek de voordelen!'.

Toepassing epoxy gietvloer

Epoxy wordt na het gieten en het drogen, erg hard. Dit type vloer komt daarom vaak voor in magazijnen, garages en andere technische ruimtes. Zeker in de omgevingen waar gewerkt wordt met zware voertuigen en/of materialen, is een epoxyvloer een verstandige keuze. Denk aan ruimtes als industriële hallen, garages, bouwmarkten, werkplaatsen en magazijnen.

Aanleg epoxyvloer

Een epoxyvloer moet gelegd worden op een vlakke ondergrond die voldoende uitgehard en stabiel is. Is dat niet het geval (of kan een pand lichtelijk bewegen) dan kan de vloer op den duur gaan scheuren.

Voordat wij de vloer gieten, zorgen we ervoor dat de ondergrond droog, vetvrij, stofvrij en schoon is. Vervolgens brengen we een primerlaag aan die ervoor zorgt dat de epoxy zal hechten. Hierna brengen we een screed aan, ook wel een schraplaag genoemd. Dit is een tussenlaag die de ondergrond volledig vloeistofdicht maakt. Na deze lagen is het tijd voor het echte werk en kunnen we de epoxy gietvloer storten. Eventueel kan de vloer antislip worden afgelakt.

Uitharden

Een epoxy gietvloer kunnen we, in tegenstelling tot de hybride gietvloer, niet binnen één werkdag aanbrengen. Dit heeft te maken met de benodigde opbouw van de  verschillende lagen en de uithardingstijd van elke aangebrachte laag. Het is daarom belangrijk dat u rekening houdt met uw bedrijfsprocessen om eventuele downtime zoveel mogelijk te beperken. Bij Vekavloeren denken we graag met u mee voor een geschikte oplossing.

Schoonmaak & Onderhoud

Wij adviseren gebruik te maken van VekaCleaner, dit PH-neutrale reinigingsmiddel zonder oplosmiddelen is speciaal ontwikkeld voor Vekavloeren. Het lost olie, vet en roet goed op en is tevens geschikt voor gebruik in schrob-zuigmachines.

Wat is epoxy?

Epoxy wordt gewonnen uit aardolie en behoort tot de kunststoffen (polymeren). Het wordt veel gebruikt in industriële toepassingen. Epoxy staat bekend om de hardheid en komt daarom vaak voor in coatings, composietmaterialen en lijmen. Het is een mix van materialen die we, net als de reguliere gietvloer, kunnen gieten. Het bestaat uit een aantal lagen epoxyhars die vervolgens uitharden.

Vul onderstaand formulier is en onze experts helpen u graag verder