Epoxy Gietvloer

Een sterke, naadloze gietvloer

Robuuste epoxy gietvloeren

Ieder bedrijfspand begint met de fundering. Ofwel, de vloer. Wanneer de vloer ligt kunt u pas echt beginnen met het uw gebouw inrichten. Werkt u met chemicaliën of zuren? Of maakt u gebruik van zware machines? Overweeg dan een epoxygietvloer. Een epoxyhars vloer is namelijk hartstikke sterk: hij is bestand tegen vetten, gevaarlijke stoffen en de stoordruk van grote machines en voertuigen. Ideaal wanneer u een magazijn heeft waarin met zwaar geschut wordt gewerkt. Advies nodig? Bij Vekavloeren weten wij exact welke type vloer geschikt is voor uw bedrijf en toepassing.

Vloeistofdicht

Antislip

Geschikt voor vloerverwarming

Naadloos

Goed te reinigen

Warmte en geluid isolerend

Slijtvast

Zwaar belastbaar

Bestand tegen vetten & chemicaliën

Duurzaam

Voordelen epoxy gietvloer

Een epoxyvloer is een van de meest harde, technische vloeren op de markt. Het kan tegen stootje en wordt daarom vaak gebruikt in de industrie. Andere voordelen zijn:

  • Chemisch belastbaar: de vloer is bestand tegen eventuele lekkage van chemische stoffen. Het is bestand tegen allerlei soorten zuren en chemicaliën.
  • Goed te reinigen: de vloer wordt gegoten en is dus vlak en naadloos. Een epoxyvloer is een hygiënische vloer die u makkelijk kunt reinigen.
  • Slag- en stootvast: als epoxy droogt, wordt het keihard. Het is een ijzersterke mix van polymeren die tegen een stootje kunnen.
  • Vloeistofdicht: het heeft geen naden en/of kieren, waardoor vloeistoffen niet door kunnen lekken. Bovendien absorbeert de vloer ook geen vloeistof en blijft de ondergrond droog.
  • Verschillende kleuren: het is geen must, maar het kan uw magazijn of industriële ruimte net wat beter laten ogen. Een epoxyvloer kan afgewerkt worden in verschillende kleuren.

Lees meer over de verschillende gietvloeren in onze blog 'Waarom kiezen voor een gietvloer? Ontdek de voordelen!'.

Epoxy vloeren toepassingen

Vekavloeren is dé specialist op het gebied van bedrijfsvloeren. Ook onze epoxy gietvloeren moeten aan de strengste veiligheidseisen voldoen en zijn hierdoor van zeer hoogwaardige kwaliteit. Het grote voordeel aan epoxy gietvloeren, is dat zij aan bijna alle veiligheidseisen voldoen: ze zijn vloeistofdicht, antislip en slijtvast. Ook maken ze uw leven aanzienlijk comfortabeler, epoxy gietvloeren zijn namelijk een duurzame keuze en geschikt voor vloerverwarming. Een epoxy gietvloer is oorspronkelijk ontwikkeld voor fabrieksgebouwen en bedrijfsloodsen. Toch zijn epoxy gietvloeren multifunctioneel inzetbaar en geschikt voor nagenoeg ieder pand. Denk bijvoorbeeld aan een vloer in een museum. Twijfelt u? Schroom dan niet om contact op te nemen.

Wat is epoxy eigenlijk?

Epoxy wordt gewonnen uit aardolie en behoort tot de kunststoffen (polymeren). Het wordt veel gebruikt in industriële toepassingen. Epoxy staat bekend om de hardheid en komt daarom vaak voor in coatings, composietmaterialen en lijmen. Het is een mix van materialen die we, net als de reguliere gietvloer, kunnen gieten. Het bestaat uit een aantal lagen epoxyhars die vervolgens uitharden.

Schoonmaak & Onderhoud

Wij adviseren gebruik te maken van VekaCleaner, dit PH-neutrale reinigingsmiddel zonder oplosmiddelen is speciaal ontwikkeld voor Vekavloeren. Het lost olie, vet en roet goed op en is tevens geschikt voor gebruik in schrob-zuigmachines.

Epoxy gietvloeren op maat

Wat uw wensen ook zijn, bij Vekavloeren vindt u een passende vloer voor ieder budget. De prijs van uw nieuwe epoxy gietvloer hangt af van twee factoren: de oppervlakte en uw materiaalkeuze. Interesse? Vul dan geheel vrijblijvend ons contactformulier in, en wij nemen contact met u op.

Vul onderstaand formulier in en onze experts helpen u graag verder
Bedrijfsgegevens
Projectomschrijving
Extra informatie

Ontdek hoe wij te werk gaan

Wat mag u van ons verwachten wanneer u een offerte aanvraagt?

1. Offerte aanvraag

Vertel ons in welke vloer u interesse heeft en voor welk doeleinde de vloer bedoeld is. Zoals bijvoorbeeld voor in een restaurant, winkel, poppodium, museum, etc.

Laat ook weten hoe groot de oppervlakte van de ruimte is.

2. Informatie verzamelen

Hebben wij alle informatie van u ontvangen om een gepaste offerte te maken? Denk hierbij aan specificaties van de ruimte, zoals de grootte van de ruimte en het type ondergrond.

Ook ontvangen wij graag een plattegrond en/of een foto van de ruimte.

3. Gegevens opslaan

Wanneer wij aanvullende informatie van u hebben ontvangen, zetten wij uw gegevens in ons systeem.

Als wij dan nog iets missen, nemen we contact met u op.

4. Uitbrengen offerte

Op basis van alle informatie die wij hebben ontvangen, maken wij een offerte voor u op.

5. Inmeten

Bent u na het ontvangen van de offerte nog geïnteresseerd? Dan maken wij graag een afspraak om bij u langs te komen en de ruimte in te meten.

6. Definitieve offerte

Nadat één van onze specialisten bij u langs is geweest om de ruimte in te meten, maken wij een definitieve offerte op.

7. Opdracht

Als u akkoord gaat met de definitieve offerte, gaan wij de werkzaamheden inplannen.