Epoxy Gietvloer

Een sterke, naadloze gietvloer

Robuuste epoxy gietvloeren

Ieder bedrijfspand begint met de fundering. Ofwel, de vloer. Wanneer de vloer ligt kunt u pas echt beginnen met het uw gebouw inrichten. Werkt u met chemicaliën of zuren? Of maakt u gebruik van zware machines? Overweeg dan een epoxygietvloer. Een epoxyhars vloer is namelijk hartstikke sterk: hij is bestand tegen vetten, gevaarlijke stoffen en de stoordruk van grote machines en voertuigen. Ideaal wanneer u een magazijn heeft waarin met zwaar geschut wordt gewerkt. Advies nodig? Bij Vekavloeren weten wij exact welke type vloer geschikt is voor uw bedrijf en toepassing.

Vloeistofdicht

Antislip

Geschikt voor vloerverwarming

Naadloos

Goed te reinigen

Warmte en geluid isolerend

Slijtvast

Zwaar belastbaar

Bestand tegen vetten & chemicaliën

Duurzaam

Voordelen epoxy gietvloer

Een epoxyvloer is een van de meest harde, technische vloeren op de markt. Het kan tegen stootje en wordt daarom vaak gebruikt in de industrie. Andere voordelen zijn:

  • Chemisch belastbaar: de vloer is bestand tegen eventuele lekkage van chemische stoffen. Het is bestand tegen allerlei soorten zuren en chemicaliën.
  • Goed te reinigen: de vloer wordt gegoten en is dus vlak en naadloos. Een epoxyvloer is een hygiënische vloer die u makkelijk kunt reinigen.
  • Slag- en stootvast: als epoxy droogt, wordt het keihard. Het is een ijzersterke mix van polymeren die tegen een stootje kunnen.
  • Vloeistofdicht: het heeft geen naden en/of kieren, waardoor vloeistoffen niet door kunnen lekken. Bovendien absorbeert de vloer ook geen vloeistof en blijft de ondergrond droog.
  • Verschillende kleuren: het is geen must, maar het kan uw magazijn of industriële ruimte net wat beter laten ogen. Een epoxyvloer kan afgewerkt worden in verschillende kleuren.

Lees meer over de verschillende gietvloeren in onze blog 'Waarom kiezen voor een gietvloer? Ontdek de voordelen!'.

Epoxy vloeren toepassingen

Vekavloeren is dé specialist op het gebied van bedrijfsvloeren. Ook onze epoxy gietvloeren moeten aan de strengste veiligheidseisen voldoen en zijn hierdoor van zeer hoogwaardige kwaliteit. Het grote voordeel aan epoxy gietvloeren, is dat zij aan bijna alle veiligheidseisen voldoen: ze zijn vloeistofdicht, antislip en slijtvast. Ook maken ze uw leven aanzienlijk comfortabeler, epoxy gietvloeren zijn namelijk een duurzame keuze en geschikt voor vloerverwarming. Een epoxy gietvloer is oorspronkelijk ontwikkeld voor fabrieksgebouwen en bedrijfsloodsen. Toch zijn epoxy gietvloeren multifunctioneel inzetbaar en geschikt voor nagenoeg ieder pand. Twijfelt u? Schroom dan niet om contact op te nemen.

Wat is epoxy eigenlijk?

Epoxy wordt gewonnen uit aardolie en behoort tot de kunststoffen (polymeren). Het wordt veel gebruikt in industriële toepassingen. Epoxy staat bekend om de hardheid en komt daarom vaak voor in coatings, composietmaterialen en lijmen. Het is een mix van materialen die we, net als de reguliere gietvloer, kunnen gieten. Het bestaat uit een aantal lagen epoxyhars die vervolgens uitharden.

Schoonmaak & Onderhoud

Wij adviseren gebruik te maken van VekaCleaner, dit PH-neutrale reinigingsmiddel zonder oplosmiddelen is speciaal ontwikkeld voor Vekavloeren. Het lost olie, vet en roet goed op en is tevens geschikt voor gebruik in schrob-zuigmachines.

Epoxy gietvloeren op maat

Wat uw wensen ook zijn, bij Vekavloeren vindt u een passende vloer voor ieder budget. De prijs van uw nieuwe epoxy gietvloer hangt af van twee factoren: de oppervlakte en uw materiaalkeuze. Interesse? Vul dan geheel vrijblijvend ons contactformulier in, en wij nemen contact met u op.

Vul onderstaand formulier is en onze experts helpen u graag verder