Schoonloopmatten

Voor een schone vloer

Schoonloopmatten

Wist u dat driekwart van het vuil in een gebouw via voetzolen van buiten komt? Dat betekent dat het merendeel dus naar binnen gelopen wordt door mensen die van buiten komen. Kies daarom voor een goede schoonloopmat die al het vocht en vuil tegenhoudt. Wij hebben verschillende soorten droog- en schoonloopmatten in ons assortiment zodat er voor uw wensen altijd een passende schoonloopmat op maat beschikbaar is. Met een schoonloopmat kunt u namelijk het merendeel van al dat vuil weren. Zo blijft het gebouw schoon en bespaart u dus ook op de schoonmaakkosten. 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u een schoonloopmat kopen? Lees dan gauw verder, we vertellen u namelijk graag alles over onze schoonloopmatten!

Een ruim aanbod van geweldige matten

In ons assortiment hebben wij een grote verscheidenheid aan keuzes van schoonloopmatten. Voor iedere situatie kunnen wij u adviseren. Wanneer iemand twee stappen zet op een goede schoonloopmat, is de helft van het vuil en vocht al van de onderkant van de schoenen verwijderd. Zodra iemand nog een paar keer zijn of haar voeten veegt, zit vrijwel al het vuil en vocht in de mat. Dat betekent een aanzienlijke vermindering van de hoeveelheid vuil in uw pand! Zo ziet uw pand er netjes uit, bespaart u op schoonmaakkosten en blijft de hygiëne in uw pand gemakkelijker op pijl. De schoonloopmatten zijn bovendien leverbaar in diverse kleuren en patronen, waardoor u altijd een bij uw wensen passende versie in het assortiment terug zult vinden.

Schoonlopen, drooglopen of allebei?

Een schoonloopmat is meer dan enkel een matje om uw voeten aan af te vegen. Het is gemaakt van een synthetische vezel met een soort schrapende functie. Dit betekent dat de mat de voetzolen van voorbijgangers schoonmaakt zonder dat zij bewust hun voeten vegen. Daarnaast bestaan er ook droogloopmatten. Dit type matten wordt gemaakt van zacht katoen. De naam zegt het hier al: een droogloopmat heeft een drogende functie en neemt voornamelijk vocht op in plaats van vuil. Deze mat heeft in bepaalde gevallen de voorkeur. Zo zijn er panden waar men vaak het vuil al verloren is maar wel natte voetzolen heeft, denk aan kantoren waarbij men over een galerij op een hogere verdieping moet om hun bestemming te bereiken. Tot slot zijn er ook matten die beide functies combineren tot één multifunctionele mat. Deze nemen dan zowel het vocht als het vuil van voorbijgangers hun voetzolen op. Bij een veelgebruikte ingang is dit vaak de beste keuze. Weet u nog niet welke mat u het beste aan kunt schaffen? Wij helpen u graag om de juiste keuze te maken voor uw organisatie.

De voordelen van een schoonloopmat

Een schoonloopmat, droogloopmat of combinatie van beiden is een fantastische aanwinst voor uw pand. Bent u al op de hoogte van de verschillende voordelen die u met een schoonloopmat op maat verkrijgt? We hebben ze hieronder voor u op een rijtje gezet.

  • Hoge mate van absorptie van vuil en vocht. Zowel vuil als vocht maakt geen schijn van kans tegen uw schoonloopmat, waardoor uw bezoekers en collega’s met schone voetzolen het gebouw betreden.
  • Een schoner gebouw. Omdat er ontzettend veel vocht en vuil in de mat achterblijft zal uw gebouw een stuk schoner blijven dan eerder wellicht het geval is geweest.
  • Representatieve entree. Een mooie schoonloopmat geeft bij binnenkomst direct een warm en aangenaam gevoel. Het achtergebleven vuil is nauwelijks zichtbaar en het volgende deel van uw entree is brandschoon.
  • Minder slijtage van de vloeren in uw pand. Omdat er minder vuil op de vloeren van uw pand terecht komt zullen deze ook een stuk minder snel slijten. In het vuil zit namelijk ook vaak zand en aarde waardoor uw vloer normaliter zou slijten.
  • Leverbaar in diverse kleuren en designs. U heeft ontzettend veel keuze met betrekking tot de kleuren en designs. Dit betekent dat een schoonloopmat kopen die perfect bij uw interieur past geen enkel probleem is.
  • Besparing van uw schoonmaakkosten. Uw schoonloopmat verdient zichzelf terug. Er hoeft namelijk minder schoongemaakt te worden in uw kantoor, waardoor u op de kosten kunt besparen. 

De juiste mat kiezen voor uw eisen en wensen

Wanneer u op zoek bent naar een geschikte mat voor uw entree, dan is een droog- en schoonloopmat een geweldige keuze. Toch zijn er nog allerlei verschillen tussen de typen matten, los van de keuzes met betrekking tot kleur en design. Het aanbod kan daardoor al gauw als overweldigend worden ervaren. Maakt u zich in zo’n geval geen zorgen. Bij Vekavloeren staan we voor u klaar om u te voorzien van een gedegen en deskundig advies. Wij leveren namelijk graag een schoonloopmat op maat die precies bij uw wensen en eisen past. Neem daarvoor gerust contact met ons op zodat we u uitgebreid van dienst kunnen zijn. We helpen u dan met plezier verder!