HACCP-vloeren

Bent u op zoek naar een HACCP vloer? Dan zit u bij Vekavloeren helemaal goed. Van HACCP vloertegels tot gietvloeren. Wij bieden verschillende opties voor systemen die u kunt gebruiken als horeca vloer, maar ook voor vele andere toepassingen. Zoals in een koelcel, slagerij of bakkerij bijvoorbeeld. Op deze pagina leggen we graag aan u uit wat een HACCP vloer precies is, aan welke eisen die moet voldoen en welke vloeren tot de mogelijkheden behoren.

Wat is een HACCP vloer?

Een HACCP vloer is een vloer die voldoet aan de HACCP eisen. HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points en is bedoeld om hygiëne en veiligheid in de voedingsmiddelenindustrie te garanderen. Alle facetten van een bedrijf uit de voedingsmiddelenbranche dienen sinds 1995 aan de HACCP richtlijnen te voldoen, dus ook uw vloer. De HACCP is in die zin geen specifiek type vloer, het is slechts een ‘risico-inventarisatie’ waar een vloer in de voedingsmiddelenindustrie aan moet voldoen.

HACCP vloer eisen

Voor wat betreft de HACCP vloer eisen dient u in elk geval rekening te houden met de volgende standaarden:

  • Een HACCP vloer moet makkelijk schoon te maken zijn en eenvoudig te desinfecteren. Hygiëne is van groot belang als het gaat om voedselverwerking om besmetting van levensmiddelen te voorkomen. Daarom worden HACCP vloeren veelal naadloos gelegd of met vloeistofdichte naden afgewerkt.
  • De vloer moet ondoordringbaar zijn voor vloeistoffen, zodat deze zich niet kunnen hechten en ook de ondergrond of fundering van uw pand niet kunnen aantasten.
  • Een HACCP vloer mag niet glad zijn. Is dat wel het geval, dan kan men uitglijden. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen op plekken, zoals in horecakeukens, waar wordt gewerkt met bijvoorbeeld scherpe messen en grote machines. Een HACCP vloer dient de risico’s te beperken door een goede antislip. 
  • Een andere HACCP vloer-eis is dat de vloer niet zomaar mag beschadigen. Bijvoorbeeld wanneer er glazen of aardewerk op de grond vallen van serviesgoed. Een HACCP gecertificeerde vloer moet dus zeer stevig en slijtvast zijn.

HACCP: van horeca vloer tot koelcelvloer

Bij Vekavloeren hebben wij verschillende vloeren die aan de HACCP vloer eisen voldoen. U kunt deze vloeren gebruiken op alle plekken waar men met voedselverwerking te maken heeft. Denk hierbij aan vloeren voor in de horeca. Maar u kunt ze ook in een koelcel, slagerij, bakkerij of visspeciaalzaak goed gebruiken. Twee van onze aanraders zijn de Veka Original en de kunststof gietvloer. 

De meest gelegde vloer in de horeca is de Veka Original, daar deze snel is gelegd en er geen droogtijd nodig is. Hierdoor kunnen de werkzaamheden snel worden hervat. Deze vloer is dan ook over het algemeen goedkoper dan de kunststof gietvloer.

HACCP vloertegels: Veka Original

Bent u specifiek op zoek naar HACCP vloertegels? Dan is de Veka Original misschien wel de vloer die u zoekt. Dit systeem bestaat uit gerecyclede PVC-tegels die onderling aan elkaar worden gelijmd en aan de bovenzijde thermisch worden gelast. Omdat er wordt gewerkt met een PVC-lasdraad kunnen bacteriën zich niet hechten tussen de HACCP vloertegels. Bovendien is de Veka Original vloeistofdicht, slijtvast én antislip.

Bekijk de Veka Original™

HACCP gietvloer: kunststof gietvloer

Liever een HACCP gietvloer? Dat kunnen wij ons helemaal voorstellen. Met name in een zaak waar klanten over de vloer komen is ook het design van belang. Onze kunststof gietvloer is in verschillende ontwerpen verkrijgbaar. Waaronder de zeer populaire gietvloer met betonlook. Maar de HACCP gietvloer uit ons assortiment zorgt niet alleen voor een professionele uitstraling. Hij is ook zeer slijtvast, zwaar belastbaar, antislip en - fijn als u hem gebruikt als horecavloer - eenvoudig schoon te maken.

Bekijk onze kunststof gietvloeren

De prijs van HACCP vloeren

Wij zijn specialist op het gebied van bedrijfsvloeren van alle soorten en maten: van technische vloeren tot sfeer- en designvloeren. Dus wat uw wensen of eisen aan een HACCP vloer ook zijn, bij ons vindt u altijd een passende vloer. De prijs van uw nieuwe HACCP-antislipvloer hangt af van meerdere factoren, waaronder de oppervlakte en uw materiaalkeuze. Besef wel dat niet iedere vloer geschikt is voor elk gebruik. Leg bijvoorbeeld geen linoleum of tegelvloer in uw keuken aan: linoleum beschadigt gemakkelijk, terwijl reguliere tegels te glad zijn. Kies dus liever voor één van bovengenoemde opties.

Advies over de juiste HACCP vloer

Heeft u interesse in één van onze vloeren? Vragen betreft de HACCP eisen? Of zou u graag ondersteuning willen bij het maken van de juiste keuze? Vul dan geheel vrijblijvend ons contactformulier in, en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Onze deskundige verkoopadviseurs geven u graag meer informatie over de mogelijkheden. Met onze uitgebreide kennis van en ervaring met bedrijfsvloeren kunnen wij u gegarandeerd helpen aan de juiste HACCP vloer.

Vul onderstaand formulier in en onze experts helpen u graag verder
Bedrijfsgegevens
Projectomschrijving
Extra informatie

Ontdek hoe wij te werk gaan

Wat mag u van ons verwachten wanneer u een offerte aanvraagt?

1. Offerte aanvraag

Vertel ons in welke vloer u interesse heeft en voor welk doeleinde de vloer bedoeld is. Zoals bijvoorbeeld voor in een restaurant, winkel, poppodium, museum, etc.

Laat ook weten hoe groot de oppervlakte van de ruimte is.

2. Informatie verzamelen

Hebben wij alle informatie van u ontvangen om een gepaste offerte te maken? Denk hierbij aan specificaties van de ruimte, zoals de grootte van de ruimte en het type ondergrond.

Ook ontvangen wij graag een plattegrond en/of een foto van de ruimte.

3. Gegevens opslaan

Wanneer wij aanvullende informatie van u hebben ontvangen, zetten wij uw gegevens in ons systeem.

Als wij dan nog iets missen, nemen we contact met u op.

4. Uitbrengen offerte

Op basis van alle informatie die wij hebben ontvangen, maken wij een offerte voor u op.

5. Inmeten

Bent u na het ontvangen van de offerte nog geïnteresseerd? Dan maken wij graag een afspraak om bij u langs te komen en de ruimte in te meten.

6. Definitieve offerte

Nadat één van onze specialisten bij u langs is geweest om de ruimte in te meten, maken wij een definitieve offerte op.

7. Opdracht

Als u akkoord gaat met de definitieve offerte, gaan wij de werkzaamheden inplannen.