Vloeren die aan de HACCP eisen voldoen

De HACCP is geen specifiek type vloer, het is juist een ‘risico-inventarisatie’ in de voedingsmiddelenindustrie. Het staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points en is bedoeld om hygiëne en veiligheid te garanderen. Alle facetten van een bedrijf uit de voedingsmiddelenbranche dienen aan de HACCP richtlijnen te voldoen, dus ook uw vloer. Bij Vekavloeren zijn we op de hoogte van de HACCP vloer eisen, daarom voldoen al onze ondergronden die bedoeld zijn voor de voedingsmiddelenindustrie aan de HACCP richtlijnen. Wij leggen u hier kort en bondig uit wat de HACCP eisen voor horecavloeren en vloeren in restaurants zijn.

Onze experts staan voor u klaar

Neem contact op voor de mogelijkheden, onze experts helpen u graag verder.

Neem contact met ons op

Richtlijnen voor HACCP vloeren

De HACCP vloer eisen zijn ietwat lastig te definiëren. Houd in elk geval rekening met de volgende standaarden:

  • Een HACCP vloer moet makkelijk schoon te maken zijn en makkelijk desinfecteerbaar.
  • De vloer moet ondoordringbaar zijn voor vloeistoffen, zodat deze zich niet hechten of de ondergrond en fundering van uw pand aantasten. Speciale HACCP vloercoatings en HACCP vloertegels helpen hierbij.
  • Een HACCP vloer mag niet te glad worden, dan kan men uitglijden – wat natuurlijk voor gevaarlijke situaties zorgt.
  • Een ander belangrijk criterium, is dat de vloer niet mag beschadigen. Daarom is het noodzakelijk om zeker te weten wat voor een soort vloer het meest geschikt is voor uw gebruik. Een HACCP gecertificeerde PVC-vloer is dus altijd een goede optie, aangezien deze stevig zijn.

HACCP vloeren bij Vekavloeren

Ook bij Vekavloeren hebben wij tal van vloeren die aan de HACCP vloer eisen voldoen. Wat uw wensen ook zijn, bij ons vindt u altijd een passende vloer. De prijs van uw nieuwe antislipvloer hangt af van twee factoren: de oppervlakte en uw materiaalkeuze. Besef wel dat niet iedere vloer geschikt is voor elk gebruik. Leg bijvoorbeeld geen linoleum of tegelvloer in uw keuken aan: linoleum beschadigd makkelijk, terwijl reguliere tegels te glad zijn. Wij zijn specialist op het gebied van bedrijfsvloeren van alle soorten en maten: van technische vloeren tot sfeer- en designvloeren. Heeft u interesse? Of vragen betreft de HACCP? Vul dan geheel vrijblijvend ons contactformulier in, en wij nemen contact met u op.

Onze deskundige adviseurs adviseren u graag
Bedrijfsgegevens
Projectomschrijving
Extra informatie

Vraag vrijblijvend een staaltje aan