Design PVC Stroken

Een vloer die eruit ziet als hout, beton of steen

Design pvc -stroken

Een vloer die de uitstraling heeft van natuurlijk hout, beton of (natuur)steen, maar zonder het speciale onderhoud. Design pvc-stroken, ook wel luxe vinyltegels (LVT) genoemd, zijn niet voor niets razend populair. Ze zijn sterk, makkelijk te plaatsen, vragen weinig onderhoud en zijn waterbestendig. De perfecte combinatie tussen praktisch en stijl. 

Pvc-stroken noemen we ook wel vinyltegels of vinylstroken. De grondstof is namelijk pvc en vinyl is de soortnaam. Deze vloer ziet eruit als een houten of stenen vloer, maar heeft zeker niet hetzelfde intensieve onderhoud nodig. Design pvc-stroken vormen een prachtige sfeervloer die sterk en makkelijk te plaatsen is én tegen een stootje kan.

Duurzaam

Flexibel inzetbaar

Geschikt voor vloerverwarming

Herbruikbaar

Elke gewenste kleur

Geluiddempend

Geschikt voor vloerverwarming

Goed te reinigen

Slijtvast

Ergonomisch verantwoord

Snel gelegd

Zelf te plaatsen

Zwevend

Warmte en geluid isolerend

Milieuvriendelijk

Voordelen pvc-stroken

Pvc-stroken zijn de laatste jaren razend populair geworden. Het grote voordeel van deze vinyltegels is de uitstraling. Uiteraard kennen pvc-stroken nog meer voordelen:

  • Lange levensduur: het ziet eruit als laminaat of hout, maar gaat een stuk langer mee. Deze vloer is sterk, heeft een flinke slijtlaag en kan tegen een stootje. Een duurzame vloer!
  • Makkelijk in onderhoud: het oppervlak van pvc-stroken is glad. De vloer kan daardoor goed tegen vocht en u kunt het makkelijk onderhouden. Enkel stofzuigen of dweilen is voldoende.
  • Ook voor vochtige ruimtes: Daar waar u vroeger in een vochtige ruimte enkel tegels kon gebruiken, kunt u tegenwoordig ook pvc-stroken leggen. 
  • Dempt geluid: zeker op professioneel gebied is de mate van geluiddemping bij deze vloer, een prettig voordeel. Vanwege de weinig ‘loopgeluiden’ wordt het veel gebruikt in bijvoorbeeld (zorg)praktijken.
  • Makkelijk te vervangen: in tegenstelling tot laminaat, hout of steen, kunt u pvc-stroken makkelijk vervangen wanneer ze beschadigd zijn.

Toepassing design pvc-stroken

Pvc-stroken worden steeds vaker gelegd bij de particulier thuis, maar ook op professioneel vlak is dit een zeer mooie en perfecte sfeervloer. Het wordt veel gekozen in horeca, winkels, kapsalons, kantoren of instellingen. Dankzij de sublieme hout-, beton- of steenuitstraling, krijgt elke zakelijke ruimte een bijzonder optisch effect. Tel daar bij op dat de vloer geluiddempend en hygiënisch is, en u begrijpt waarom men vaak kiest voor een vloer van pvc.

Wat is pvc?

Een pvc-vloer wordt gemaakt van kunststof en bevat verschillende lagen pvc (polyvinylchloride). Het is een vloer die eruit ziet als hout of steen, zonder dat het deze stoffen bevat. Zeker bij pvc-stroken is de vloer niet te onderscheiden van een echte houten vloer.