Waarom kiezen voor een gietvloer? Ontdek de voordelen!

U staat op het punt om een nieuwe vloer te laten leggen voor uw woning, kantoorruimte, bedrijfsloods, winkel of restaurant. Maar de keuze is reuze en u kunt leukere activiteiten bedenken dan urenlang pvc stroken, tapijt, parket, laminaat of gietvloeren bekijken. Dat begrijpen wij. Daarom zetten wij onze passie en expertise in om uw zoektocht leuker en gemakkelijker te maken. In dit artikel laten wij u in een oogopslag zien wat de voordelen zijn van een gietvloer. Een vloer die werkelijk voor iedere ruimte geschikt is. 

Wat is een gietvloer?

Laten we bij het begin beginnen. Een gietvloer is, zoals de naam al doet vermoeden, een vloer die niet wordt gelegd, maar gegoten. Dat betekent een strakke en naadloze look and feel. Een traditionele gietvloer bestaat uit vier verschillende lagen van flexibele kunststof (polyurethaan). De eerste laag is een primer die zorgt voor een goede hechting tussen de ondergrond en de vloer. De tweede laag is een laag van epoxy die zorgt voor dat de open structuur van de ondervloer dicht gezet wordt, dit voorkomt bijvoorbeeld luchtbellen in de uiteindelijke gietlaag. De derde laag bevatn de gewenste kleur van de vloer, dit is de dikste laag van de gehele gietvloer. Deze laag is van polyurethaan. Er zijn maar liefst meer dan vijftig verschillende standaard kleuren mogelijk, maar mocht u speciale wensen dan is het mogelijk om elke gewenste RAL of NCS kleur aan te brengen. Als kroon op het werk wordt er een vierde laag aangebracht; een zijdeglans of matte toplak. Daarnaast maakt de vierde laag de vloer ook slijtvast, eenvoudig te reinigen en indien gewenst antislip. Het eindresultaat: een vloer met een prachtige en professionele uitstraling die jarenlang meegaat.

Vier verschillende soorten gietvloeren

Jazeker! Ook bij gietvloeren zijn er verschillende mogelijkheden. En verschillende mogelijkheden betekent verschillende keuzes. Geen paniek, wij zetten het kort en bondig voor u op een rijtje.

PU Kunststof gietvloer

PU Kunststof Gietvloer: is een degelijke traditionele gietvloer zonder poespas. Een sterke, slijtvaste en elastische vloer. In het vloerenmengsel kunt u kiezen voor een enkele kleur of juist meerdere kleuren ook wel “betonlook” genoemd. Het is een perfect vloersysteem om rust te creëren in een ruimte of deze er juist door een opvallende kleur uit te laten springen. Neem voor meer gedetailleerde informatie eens een kijkje op onze pagina PU Kunststof gietvloer.

Sneldrogende (Hybride) Gietvloer

Sneldrogende (Hybride) Gietvloer: is de Ferrari onder de gietvloeren, super snel maar doet zeker niet onder voor de kwaliteit van een traditionele gietvloer. Het leggen van een gietvloer gaat in verschillende fases en kan enkele dagen duren. Maar... tijd is geld. Voor wie een minimale onderbreking wil ervaren, is de sneldrogende (hybride) gietvloer een uitstekende keuze. Binnen één dag gelegd en daardoor ook binnen één dag in gebruik. Werkplaatsen, kantoren, winkels of restaurants hebben hier veel baat bij. Maar ook handig wanneer u graag in uw eigen huis blijft slapen. Op onze pagina Sneldrogende (Hybride) Gietvloer ontdekt u nog meer voordelen.

Epoxy Gietvloer

Epoxy Gietvloer: is een no-nonsense gietvloer die net als de traditionele gietvloer vloeistofdichte eigenschappen heeft, maar daarnaast ook nog bestand is tegen de zware druk van machines en voertuigen. De naam zegt het al, deze gietvloer wordt aangebracht door middel van epoxyhars. Heeft u een ruimte waar dagelijks met chemicaliën en zuren wordt gewerkt en waar zware voertuigen af en aan rijden? Dan wilt u natuurlijk niet om de vijf jaar een nieuwe vloer moeten leggen (er bestaan namelijk nog steeds geen geldboompjes in achtertuinen). Neem een kijkje op onze pagina Epoxy Gietvloer en lees alles over deze oersterke vloer.

Gietvloer Betonlook

Gietvloer Betonlook: heeft een van de meest gewilde uitstralingen van deze tijd: de betonlook. Deze gietvloer heeft de industriële sfeer van een robuuste betonvloer, maar de voordelen van een kunststof vloer zoals slijtvast, gemakkelijk schoon te houden en goed bestand tegen vocht. Met deze vloer maakt u van uw woonkamer, kantoorruimte, winkel of restaurant een echte eyecatcher. Op onze pagina Gietvloer Betonlook vindt u meer informatie.

Waarom kiezen voor een gietvloer?

U weet nu wat een gietvloer is en welke verschillende soorten gietvloeren er bestaan, maar waarom zou u voor een gietvloer kiezen? Waarom geen lekker tapijtje uitrollen of zelf een laminaat in elkaar klikken? Nou, omdat een gietvloer een hoop voordelen heeft. Zeker ten opzichte van andere vloersoorten:

• Naadloos: doordat de vloer gegoten wordt, is deze volledig naadloos en egaal. Dit zorgt in tegenstelling tot andere vloersoorten voor een zeer strakke look and feel.

• Vloeistofdicht: op tapijt of een houten vloer is vloeistof schadelijk. Op een gietvloer kunt u gerust een emmer water leeggieten, want de vloer is volledig vloeistofdicht.

• Bestand tegen chemicaliën: ook chemicaliën hebben geen effect op een gietvloer. U heeft daardoor nooit last van brandplekken, gaten of vlekken.

• Zwaar belastbaar: een gietvloer is in tegenstelling tot tapijt, hout of linoleum zwaar belastbaar. Zware machines of voertuigen kunnen zonder problemen op deze vloer geplaatst worden.

• Toepasbaar met vloerverwarming: kunststof is goed bestand tegen hitte, dus met een gietvloer kan de vloerverwarming aan blijven staan. Zeg maar dag tegen koude voeten!

• Simpel in onderhoud: alles wat u nodig heeft is een stofzuiger, een dweil en onze VekaCleaner en u bent in een mum van tijd klaar.

• Duurzaam: een gietvloer is echt een vloer voor het leven. Van een gietvloer heeft u jarenlang plezier, zonder slijtage of verkleuring.

Wat kost dat dan?

Allemaal leuk en aardig zo’n vloer met zoveel voordelen, maar wat mag dat dan kosten? Een gietvloer ligt in een hogere prijscategorie ten opzichte van andere vloersoorten. Dit heeft onder andere te maken met de hoge kwaliteit van de vloer. Daarnaast kunt u het niet zelf leggen, daarvoor schakelt u een specialist voor in. Dat betekent wel dat u op uw vrije dag geen tijd en energie kwijt bent aan klussen. Bovendien gaat een gietvloer jarenlang mee en dát brengt de prijs (in tegenstelling tot andere vloersoorten) weer omlaag. 

Zo... u bent binnen vijf minuten heel wat wijzer geworden over gietvloeren. Benieuwd naar andere vloersoorten? Lees onze blog en ontdek welke vloersoort het beste bij uw wensen past.

Onze experts staan voor u klaar

Neem contact op voor de mogelijkheden, onze experts helpen u graag verder.

Neem contact met ons op