Sneldrogende (Hybride) Gietvloer

Gietvloer duurzaam, sterk en in een dag gelegd

Sneldrogende (Hybride) Gietvloer

Een sneldrogende (hybride) kunststof vloer die zowel als gietvloer als rolcoating kan worden aangebracht binnen slechts één dag. Zeker in ruimtes waar u minimale onderbreking van productie- en logistieke processen wilt ervaren, is onze sneldrogende gietvloer zeer geschikt.  Alle voordelen en met dezelfde kwaliteit van een traditionele gietvloer maar dan in één dag aangebracht en de volgende dag weer volledig belastbaar.

Wij begrijpen het als geen ander: tijd is geld. Niet alleen in de bouw, maar ook op de winkelvloer, in de keuken of op een werkplaats. Met een Veka QuickProtect gietvloer liggen uw werkzaamheden minimaal stil, want u kunt de vloer al binnen één dag gebruiken. Dat betekent dat u bijvoorbeeld met een goede planning een productiestilstand kunt voorkomen. Ook kunt u uw verbouwplanning optimaliseren of hoeft u geen oplossing te zoeken voor overnachtingen van uw huurders: uw bewoners kunnen gewoon thuis slapen! De vloer bestaat uit de opbouw van een 3-laags systeem: primer, gietmassa en toplak. Na aanbrengen kunnen we elke laag na circa 3 uur overlagen. Dit houdt dus in dat binnen één werkdag het vloersysteem aangebracht en volledig uitgehard is. Een kostenefficiënte, sneldrogende technologie die ervoor zorgt dat alles binnen een paar uur perfect geregeld is. Zo heeft uw een gietvloer in 1 dag!

Naadloos

Vloeistofdicht

Elke gewenste kleur

Slijtvast

Zwaar belastbaar

Antislip

Geluiddempend

Duurzaam

Snel gelegd

Goed te reinigen

Voordelen Veka QuickProtect gietvloer

Dit type vloer is een sneldrogende gietvloer: de vloer is bij een temperatuur van 20 °C al binnen één uur beloopbaar of overlaagbaar. Andere voordelen zijn:

 • Duurzaam: deze vloer heeft een lange levensduur omdat het van duurzame kunststof is gemaakt.
 • Sterk: het is bestand tegen een hoge druk. U kunt er zware meubels op plaatsen en het is geschikt voor intensief dagelijks gebruik.
 • Slagvast: het bestaat uit een ijzersterke mix van materialen waardoor het tegen een stootje kan. U zult geen last hebben van deuken, slijtage of krassen.
 • Kleurbestendig: de vloer zal na verloop van tijd niet verkleuren door onderhoud of uv-straling. Het ziet er altijd uit alsof het net gegoten is.
 • Chemisch belastbaar: maakt u zich geen zorgen over eventuele lekkage van chemische stoffen. Deze vloer is bestand tegen allerlei soorten chemicaliën.
 • Scheuroverbruggend: het heeft lichte elastische kenmerken, waardoor de vloer scheuroverbruggend is. Dat betekent dat de vloer niet gaat scheuren ter plaatse van krimpscheuren in ondervloer.
 • Goed te reinigen: het oppervlak van dit vloercoatingsysteem is vlak en naadloos. Het is dus makkelijk schoon te houden en onderhoudsvrij.

Lees meer over de verschillende gietvloeren in onze blog 'Waarom kiezen voor een gietvloer? Ontdek de voordelen!'.

Mogelijkheden Veka QuickProtect gietvloer

Elk gebouw of ruimte heeft een andere gebruiksaanwijzing. Of er nou wel of geen vloer ligt: wij begrijpen dat u waarschijnlijk niet op zoek bent naar ‘one size fits all-oplossing’. Daarom bieden we dit vloercoatingsysteem aan in verschillende mogelijkheden. Zo kunnen we een sealer aanbrengen op epoxy- of PU-vloeren, of kunt u kiezen voor een antislip met de Veka QuickProtect Top Plus. Wij bieden dit kunsthars gebonden systeem aan in de volgende opties:

 • Als topcoating op een bestaande coating
 • Als gladde afwerking op industriële en logistieke vloeren
 • Als sealer in combinatie met een vlokkenvloer
 • Als instrooisysteem voor galerijen en balkons
 • Als compleet nieuwe gietvloer

In elke gewenste kleur

De Veka QuickProtect gietvloer is beschikbaar in vier standaard RAL-kleuren: RAL 7001, RAL 7031, RAL 7032 en RAL 7035. Niet uw smaak? Geen probleem! Grijs, blauw, groen of zelfs knalroze: we kunnen alle andere kleuren - vanaf 100 vierkante meter -  volgens het RAL- of NCS-systeem leveren.

Schoonmaak & Onderhoud

Wij adviseren gebruik te maken van VekaCleaner, dit PH-neutrale reinigingsmiddel zonder oplosmiddelen is speciaal ontwikkeld voor Vekavloeren. Het lost olie, vet en roet goed op en is tevens geschikt voor gebruik in schrob-zuigmachines.

Onze experts staan voor u klaar

Zoekt u een vloer die duurzaam is, maar ook sterk en slagvast? Een vloercoatingsysteem dat niet scheurt en verkleurt, tegen chemische stoffen kan en makkelijk te onderhouden is? Een vloer die ook nog eens binnen een dag gegoten én uitgehard moet zijn? Dan is een Veka QuickProtect gietvloer de vloer die u nodig heeft voor uw ruimte of gebouw. Neem contact op voor de mogelijkheden, onze experts helpen u graag verder.