Waar kun je linoleum allemaal leggen?

Linoleum vloer: wat is linoleum en waar kunt u deze vloer leggen?

Linoleum vloeren zijn uitermate geschikt in verschillende ruimtes waar hygiëne erg belangrijk is. De linoleum vloer is niet alleen een vloer die praktisch is, want de vloersoort heeft daarnaast ook nog eens talloze kleurmogelijkheden. Door de verschillende kleuren, kunt u zelf de sfeer bepalen in de ruimte waar de linoleum vloer moet komen te liggen. Bent u op zoek naar een bepaald soort vloer en denkt u aan linoleum? Linoleum vloeren zijn ideaal als u niet veel budget heeft. Wat uw wens ook is, bij Vekavloeren bent u aan het juiste adres voor een bedrijfsvloer. Bent u benieuwd wat een linoleum vloer nou precies is en wilt u weten waar u de vloer kunt leggen? Wij vertellen het u in dit blog.

Wat is linoleum eigenlijk?

U bent op zoek naar een duurzame vloer en u bent linoleum tegen gekomen. Maar weet u eigenlijk wat linoleum precies is? De experts bij Vekavloeren kunnen u alles vertellen over linoleum, waar de vloer van is gemaakt en hoe het eruit ziet bijvoorbeeld. Een linoleum vloer bestaat uit gerecyclede grondstoffen, wat het materiaal milieuvriendelijk maakt. Daarnaast wordt het van lijnzaadolie gemaakt, dat vervolgens wordt gemengd met fijngemalen kalksteen, kurk- of houtmeel. Als laatste kunt u kiezen om een kleur eraan toe te voegen. Het eindresultaat is linoleum: een stevige, slijtvaste, antislip vloer.

De ideale ruimte voor een linoleum vloer

De meest voor de hand liggende ruimte voor een linoleum vloer is als schoolvloer. Scholen zijn plekken waar met veel verschillende wensen rekening gehouden moet worden. Denk bijvoorbeeld aan mensen met allergieën of astma. Stof moet eenvoudig te verwijderen zijn en laat linoleum nou een goed te reinigen vloer zijn. Andere voordelen van een linoleum vloer in een school zijn dat de vloer langdurig mee gaat, de vloer is geschikt voor vloerverwarming, houdt geluid tegen en is tenslotte brandveilig. Als u een linoleum vloer optimaal wilt benutten, is het mogelijk om uit een uitgebreid kleurenpalet te kiezen en kunt u ervoor kiezen om patronen te leggen. 

Elke gewenste kleur

Duurzaam

Slijtvast

Geschikt voor vloerverwarming

Geluiddempend

Goed te reinigen

Andere ruimtes geschikt voor linoleum

Linoleum vloeren komt u niet alleen tegen in scholen. Ook de gangpaden in ziekenhuizen zijn vaak bekleed met linoleum en tandartspraktijken en huisartspraktijken hebben regelmatig linoleum vloeren. Als laatste ziet u linoleum vloeren vaak in kantines en op kantoren, omdat de vloer goed te reinigen is en geluid met 14 decibel wordt gedempt. Met linoleum haalt u een designvloer in huis waar u geen spijt van zult krijgen!

Heeft u hulp nodig met de juiste materiaalkeuze voor uw linoleum vloer? De experts bij Vekavloeren kunnen u vrijblijvend advies geven. Wij hebben jarenlange ervaring in bedrijfsvloeren en kunnen u dan ook perfect helpen bij uw keuze. Neem daarom contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Neem contact met ons op