Linoleum

Hygiënische vloeren met uitstraling

Linoleum

Linoleum wordt samengesteld uit natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen. Het is een milieuvriendelijke vloer, met een fantastische uitstraling. Linoleum is uitermate geschikt voor mensen met een allergie of astma en is eenvoudig te reinigen.

Bent u geïnteresseerd in een vloer met eindeloze mogelijkheden die u aan kunt passen aan uw wensen? Een vloer met een zeer hoge hygiëne, maar door een uitgebreid kleurenpalet toch sfeervol? Dan zijn linoleumvloeren een goede keuze voor u.

Elke gewenste kleur

Goed te reinigen

Duurzaam

Slijtvast

Geschikt voor vloerverwarming

Geluiddempend

Geschikt voor vloerverwarming

Goed te reinigen

Elke gewenste kleur

Voordelen linoleumvloer

Een groot voordeel van een linoleumvloer is de mogelijkheid om het volledig aan te passen aan al uw wensen. U vraagt, wij leggen. Andere voordelen zijn:

  • Duurzaam: van een linoleumvloer heeft u langdurig plezier, want de vloer gaat jarenlang mee.
  • Slijtvast: huisdieren, kinderen of veel schuifelende schoenen zijn allemaal geen probleem voor een linoleumvloer. De vloeren zijn erg slijtvast.
  • Sterk: deze vloeren zijn oersterk. U kunt gerust zware kasten of apparatuur op de vloeren plaatsen, want linoleum toont niet gauw putten.
  • Hygiënisch: door zijn bacteriostatische karakter is een linoleumvloer buitengewoon hygiënisch. Dat maakt van deze vloeren de ideale vloer voor mensen met luchtwegproblemen of allergieën.
  • Vloerverwarming: deze vloeren hebben een goede warmtegeleiding en zijn geschikt voor vloerverwarming. Let hierbij wel op de dikte van de vloer. Hoe dikker de vloer, hoe meer de warmte wordt tegengehouden.
  • Geluiddempend: geluid kan door linoleum met 14 decibel worden gereduceerd, waardoor drukke ruimtes minder druk klinken.
  • Brandveilig: we raden het niet aan, maar zelfs het uitdoven van een sigaret brengt weinig schade aan een linoleumvloer. De vloeren zijn zeer brandveilig.
  • Goed te reinigen: vanwege de natuurlijke aard van de vloer, kunt u chemische reinigingsmiddelen beter vermijden op een linoleumvloer. Een stofzuiger en een sopje is alles wat u nodig heeft om de vloer te reinigen.
  • Beschikbaar in (bijna) alle denkbare patronen en kleuren: met een linoleumvloer kunt u uw creativiteit optimaal benutten. Ze hebben een uitgebreid kleurenpalet en zijn in allerlei patronen te leggen.

Een oersterk natuurproduct

 

Natuurliefhebbers opgelet: linoleum is 100% een natuurproduct. Het hoofdingrediënt van linoleum is lijnzaadolie. De olie wordt gekookt en gemengd met harsen, fijngemalen kalksteen, kurk- of houtmeel en een kleurstof. Linoleum is bacteriostatisch en dat betekent dat bacteriën zich niet kunnen vermenigvuldigen. Een uitermate hygiënische vloer. Door zijn oersterke karakter en hygiëne, is een linoleumvloer voor veel bedrijven een vanzelfsprekende praktische keuze, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Linoleum heeft eindeloze mogelijkheden in kleur en kan in allerlei vormen gelegd worden. Dat maakt een linoleumvloer een interessante, sfeervolle vloer. 

Mogelijkheden linoleum vloer

Linoleum vloeren zijn absoluut geen ‘one size fits all-vloeren’. Door de mogelijkheid om verschillende patronen in verschillende kleuren te leggen, kunnen de vloeren helemaal afgestemd worden op de persoonlijkheid van uw bedrijf. Met deze vloeren kunt u een ruimte uniek maken en de juiste uitstraling geven. Daarnaast zijn linoleumvloeren goed te combineren met andere soorten vloerbedekking. 

Speelsheid in kleuren en patronen

De mogelijkheid om patronen in verschillende kleuren te leggen is uniek. De kleurenkeuze is oneindig, dus u kunt een ruimte volledig naar uw smaak inrichten. Een team van experts staat voor u klaar om te zorgen dat de patronen, schuine hoeken en rondingen strak gelegd wordt.

Onze experts staan voor u klaar

Zoekt u een vloer die u volledig kunt aanpassen aan uw wensen? Niet alleen duurzaam, maar ook sterk, slijtvast en krasbestendig is? Een vloer die in (bijna) alle denkbare patronen en kleuren gelegd kan worden? Uitermate hygiënisch is en gemakkelijk in onderhoud? Dan zijn een linoleumvloeren de juiste keuze voor u. Neem contact op voor de mogelijkheden, onze experts helpen u graag verder.