Linoleum

Hygiënische vloeren met uitstraling

Linoleum bij Vekavloeren

Linoleum vloeren zijn uniek in zijn soort. Want: linoleum is 100% een natuurproduct. Het hoofdingrediënt van linoleum is namelijk niets minder dan lijnzaadolie! Daarnaast is het ook een uitermate hygiënische vloer. Door zijn oersterke karakter is een linoleumvloer voor veel bedrijven een vanzelfsprekende praktische keuze. Maar, het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom heeft linoleum eindeloze mogelijkheden qua kleur en kan het in allerlei vormen gelegd worden. Dat maakt een linoleumvloer een interessante, sfeervolle vloer. Advies nodig? Bij Vekavloeren weten wij exact welke type vloer geschikt is voor uw bedrijf en toepassing.

Elke gewenste kleur

Goed te reinigen

Duurzaam

Slijtvast

Geschikt voor vloerverwarming

Geluiddempend

Geschikt voor vloerverwarming

Goed te reinigen

Elke gewenste kleur

Voordelen linoleumvloer

Een groot voordeel van een linoleumvloer is de mogelijkheid om het volledig aan te passen aan al uw wensen. U vraagt, wij leggen. Andere voordelen zijn:

  • Duurzaam: van een linoleumvloer heeft u langdurig plezier, want de vloer gaat jarenlang mee.
  • Slijtvast: huisdieren, kinderen of veel schuifelende schoenen zijn allemaal geen probleem voor een linoleumvloer. De vloeren zijn erg slijtvast.
  • Sterk: deze vloeren zijn oersterk. U kunt gerust zware kasten of apparatuur op de vloeren plaatsen, want linoleum toont niet gauw putten.
  • Hygiënisch: door zijn bacteriostatische karakter is een linoleumvloer buitengewoon hygiënisch. Dat maakt van deze vloeren de ideale vloer voor mensen met luchtwegproblemen of allergieën.
  • Vloerverwarming: deze vloeren hebben een goede warmtegeleiding en zijn geschikt voor vloerverwarming. Let hierbij wel op de dikte van de vloer. Hoe dikker de vloer, hoe meer de warmte wordt tegengehouden.
  • Geluiddempend: geluid kan door linoleum met 14 decibel worden gereduceerd, waardoor drukke ruimtes minder druk klinken.
  • Brandveilig: we raden het niet aan, maar zelfs het uitdoven van een sigaret brengt weinig schade aan een linoleumvloer. De vloeren zijn zeer brandveilig.
  • Goed te reinigen: vanwege de natuurlijke aard van de vloer, kunt u chemische reinigingsmiddelen beter vermijden op een linoleumvloer. Een stofzuiger en een sopje is alles wat u nodig heeft om de vloer te reinigen.
  • Beschikbaar in (bijna) alle denkbare patronen en kleuren: met een linoleumvloer kunt u uw creativiteit optimaal benutten. Ze hebben een uitgebreid kleurenpalet en zijn in allerlei patronen te leggen.

Linoleum vloeren toepassingen

Vekavloeren is dé specialist op het gebied van bedrijfsvloeren. Ook onze vloeren van linoleum moeten aan de strengste veiligheidseisen voldoen en zijn hierdoor van zeer hoogwaardige kwaliteit. Het grote voordeel aan vloeren van linoleum, is dat zij aan bijna alle veiligheidseisen voldoen: ze zijn slijtvast, antislip en eenvoudig te reinigen. Ook maken ze uw leven comfortabeler, aangezien er vloerverwarming in geïnstalleerd kan worden en ze geluiddempend werken. Linoleum wordt samengesteld uit natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen. Het is een milieuvriendelijke vloer, met een fantastische uitstraling. Linoleum is uitermate geschikt voor mensen met een allergie of astma en is eenvoudig te reinigen. Door al deze eigenschappen is de vloer zeer geschikt in bijvoorbeeld scholen, bij uitstek een plek waar met veel rekening gehouden moet worden.

Hoe wordt linoleum gemaakt?

Zoals we zeiden, linoleum wordt van lijnzaadolie gemaakt. De olie wordt allereerst gekookt. Daarna wordt deze gemengd met harsen, fijngemalen kalksteen, kurk- of houtmeel en een kleurstof. Het eindproduct is een mooie, stevige vloer: linoleum.

Linoleum vloeren op maat

Wat uw wensen ook zijn, bij Vekavloeren vindt u een passende vloer voor ieder budget. De prijs van uw nieuwe linoleum vloer hangt af van twee factoren: de oppervlakte en uw materiaalkeuze. Interesse? Vul dan geheel vrijblijvend ons contactformulier in, en wij nemen contact met u op.

Vul onderstaand formulier in en onze experts helpen u graag verder