Vloer voor vloerverwarming

Isolerende vloeren: geschikt voor vloerverwarming

Een aangename ruimte begint met goede vloerisolatie. U wilt dat de ruimte prettig aanvoelt en comfortabel is. Op zoek naar een isolerende vloer? En dan het liefst een vloer die geschikt is voor vloerverwarming? Ontdek de mogelijkheden voor isolerende vloeren bij Vekavloeren. We zetten een aantal van de beste mogelijkheden voor u op een rij.

De beste isolerende vloeren voor vloerverwarming

Gietvloer betonlook

Een betonnen gietvloer is ongelofelijk populair geworden de afgelopen jaren. Maar waar echt beton niet zo behaaglijk aanvoelt, is onze kunststof gietvloer met betonlook dat wel. Zeer goed bestand tegen de hitte en dankzij het materiaal zelfs isolerend op zo’n manier dat het de warmte goed vasthoudt. Daardoor een uitermate geschikte vloer in combinatie met vloerverwarming.

Lees meer over de toepassing van een gietvloer in betonlook

PU kunststof gietvloer

Ook de PU kunststof gietvloer is goed te gebruiken met warmte-isolatie in de vorm van vloerverwarming. Het materiaal van deze gietvloer is PU, oftewel: polyurethaan. Relatief elastisch en buigbaar, waardoor deze isolerende vloer goed reageert op hitte. Zo houdt u de warmte goed vast en maakt de kou van onderaf geen kans.

Bekijk alle mogelijkheden van een PU kunststof gietvloer

Epoxy gietvloer

Een van de meest populaire soorten gietvloer voor bedrijfsmatig gebruik is de epoxy gietvloer. Niet in de laatste plaats omdat het zo ontzettend stevig materiaal is en dus zeer lang meegaat. Een epoxy gietvloer is geschikt voor vloerverwarming, al dient u daarbij wel voorzichtig te zijn. Epoxy kan de krimp- en uitzetspanningen die worden veroorzaakt door de warmte minder goed opvangen.

Ga naar epoxy gietvloeren voor meer informatie

Design PVC

De mooiste isolerende vloer in ons assortiment? Dat is misschien wel de design PVC vloer. Verkrijgbaar in onder andere houtlook, betonlook en steenlook. Maar bovenal warmte- en geluidisolerend én geschikt voor vloerverwarming. Deze vloer zorgt daardoor niet alleen voor een fijne uitstraling, maar ook voor een aangename temperatuur in uw woning of bedrijfspand.

Lees meer over design PVC vloeren

Nog meer vloeren met isolatie voor warmte en geluid

Veka Original

De Veka Original™ vloer is zeer geschikt voor vloerverwarming. Dat komt omdat de tegels van 100% gerecycled PVC zijn en worden samengeperst op zo’n manier dat er lucht tussen blijft zitten. Dat is gunstig voor de vering en geluiddemping, maar ook voor het doorlaten van de warmte van vloerverwarming, de ruimte in.

Ontdek de eigenschappen van de Veka Original™

Linoleum

Linoleumvloeren zijn gemaakt van lijnzaadolie. Ze brengen niet alleen het geluid in drukke ruimtes terug met 14 decibel, maar hebben ook een goede warmtegeleiding. Daardoor is deze vloer zeer geschikt voor vloerverwarming. Let wel op de dikte van de vloer: hoe dikker de vloer, hoe meer de warmte wordt tegengehouden en hoe minder u hem voelt in de ruimte.

Lees meer over linoleum

R-Tek kliktegel

De R-Tek kliktegel is zwevend te monteren op een kale vloer, maar kan ook heel goed op een ondervloer worden aangebracht. Zo zorgt u met deze pvc klik-vloer voor extra warmte-isolatie. De klikvloer neemt makkelijker een aangename kamertemperatuur aan doordat deze niet in contact staat met de betonnen ondervloer, maar met een tussenvloer.

Meer over de R-Tek kliktegel

Wala kliktegel

Ook onze Wala-klikvoer is zeer geschikt voor vloerverwarming. De pvc-vloer neemt gemakkelijk de temperatuur aan van het dek en geleid zo de warmte van vloerverwarming perfect de ruimte in. Let er wel op dat er goede vloerisolatie aanwezig is. Want als de Wala klikvloer op een cement dekvloer is aangebracht, geleid het juist de kou uit de bodem.

Ontdek de mogelijkheden van Wala kliktegels

Is mijn vloer geschikt voor vloerverwarming?

Heeft u al een vloer op het oog en wilt u weten of deze gecombineerd kan worden met vloerverwarming? Lees dan onze blogs ‘Is mijn gietvloer geschikt voor vloerverwarming?’ en ‘Is de Veka Vloer geschikt voor vloerverwarming?’ Of vul het contactformulier in. Dan nemen onze experts zo snel mogelijk contact met u op om u te voorzien van deskundig advies over vloeren met warmte-isolatie in combinatie met vloerverwarming. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Bedrijfsgegevens
Projectomschrijving
Extra informatie