Is mijn gietvloer compatibel met vloerverwarming?

Het is winter. Dus het is koud. De verwarming staat hoog, maar wanneer u opstaat om koffie te halen is het nog altijd fris. Hoe dat komt? Door de vloer. Een ondergrond kan verrassend veel kou vasthouden, zeker wanneer een ruimte niet optimaal geïsoleerd is. De oplossing is gelukkig relatief simpel: vloerverwarming. Steeds meer bedrijven kiezen dan ook voor vloerverwarming, dat is een logisch gevolg. Wel kan het soms lichtelijk problematisch zijn om deze vloerverwarming aan te leggen. Net als vloerverwarming zijn gietvloeren ook razend populair. En niet in iedere gietvloer kan even goed vloerverwarming worden aangelegd. Dus wat zijn de opties als u een gietvloer heeft?

Epoxy gietvloer met vloerverwarming

Een van de populairste soorten gietvloer, is de welbekende epoxy gietvloer. Dit materiaal wordt gewonnen uit aardolie en is officieel een soort kunststof. In een epoxy gietvloer kan zeker vloerverwarming worden aangelegd, mits men wel voorzichtig en waakzaam is. Het materiaal, epoxy, kan namelijk maar weinig krimp- en uitzetspanningen opvangen, want de warmte van verwarming leidt tot uitzetting van de vloer.

Epoxy gietvloer

PU kunststof gietvloer

De PU kunststof gietvloer is een andere veel gebruikte gietvloer in Nederland. Menig magazijn en bedrijfspand zijn voorzien van een vloer van PU, ofwel polyurethaan. Deze vloeren zijn zeer goed met vloerverwarming te combineren, beter dan een epoxy gietvloer. Polyurethaan is namelijk een stuk elastischer en buigbaarder dan epoxy, waardoor hij beter op hitte reageert. Zo wordt vloerverwarming in huis makkelijk realiseerbaar.

PU kunststof gietvloer

Overige vloeren

Talloze andere vloeren zijn compatibel met vloerverwarming; van pvc designvloeren tot linoleum of projecttapijt. Twijfelt u? Of heeft u simpelweg een luisterend oor nodig? Neem dan contact met ons op. Vekavloeren is specialist op het gebied van bedrijfsvloeren; wij weten dus precies waar een vloerverwarming in past – en waar niet. Zo wordt vloerverwarming in een showroom of kantoor kinderspel. Mail ons geheel vrijblijvend, of vul het contactformulier in.

Onze experts staan voor u klaar

Neem contact op voor de mogelijkheden, onze experts helpen u graag verder.

Neem contact met ons op