De beste vloer om te leggen in museum of tijdelijke expositieruimte

U heeft een tijdelijke expositieruimte gehuurd of start een expositie in een museum en u bent op zoek naar een passende vloer voor in deze ruimte. Bij Vekavloeren kunnen wij u op weg helpen met de perfecte vloer voor uw museum. Een modulaire vloer is in deze situatie de meest geschikte optie. Met een modulaire vloer heeft u de mogelijkheid om de vloer na het leggen ook weer los te halen en ergens anders opnieuw te gebruiken. Hiervoor hebben we bij Vekavloeren verschillende oplossingen. Heeft u specialistisch advies nodig, dan kunt u uw vragen stellen aan onze experts.

Modulair vloersysteem leggen voor een tijdelijke expositieruimte

Als u een tijdelijke expositieruimte heeft gehuurd, is het slim om daar ook een tijdelijke vloer neer te leggen. Zo’n tijdelijke vloer wordt ook wel een modulaire vloer genoemd. Deze kunt u laten leggen en zonder beschadigingen ook weer laten verwijderen. Er zijn verschillende vloersystemen die flexibel in te zetten en herbruikbaar zijn.

Kliktegels zijn hiervan een goed voorbeeld. De Wala kliktegel bijvoorbeeld, deze biedt u verschillende voordelen. De kliktegels van Wala zijn duurzaam, omdat u ze vaker kunt gebruiken én omdat de tegels van natuurlijke materialen zijn gemaakt. Bovendien zijn ze slijtvast en zullen ze dus lang meegaan. Doordat Wala kliktegels flexibel inzetbaar zijn is het van belang dat ze eenvoudig schoon te maken zijn en daarnaast heeft u de tegels snel gelegd.

Een andere modulaire vloer is projecttapijt. Ook projecttapijt is flexibel inzetbaar wat ervoor zorgt dat u de vloer in verschillende ruimtes kunt leggen. Doordat projecttapijt uit tapijttegels bestaat is de vloer goed te onderhouden en eenvoudig te reinigen. Wat vooral prettig is bij projecttapijt, is dat de vloer geluiddempend en geluid isolerend is, ideaal als museumvloer.

Permanente museumvloer leggen

Heeft u een permanente vloer in uw museum liggen en is deze aan vervanging toe? Ook dan kunnen wij u van dienst zijn. Ideaal voor een grote ruimte zijn PVC kliktegels, maar misschien niet wat u in gedachten heeft. Wij kunnen ons bijvoorbeeld goed voorstellen dat u liever voor een design vloer kiest die past bij uw expositie. Projecttapijt is zo’n designvloer, maar heeft ook wel eens nagedacht over design PVC stroken of een gietvloeren betonlook? Een gietvloer is ideaal als u een moderne sfeer wilt uitstralen. Deze vloer wordt daarnaast ook vaak ingezet in showrooms, dus dan is de toepassing in een museum helemaal geen gek idee.

Advies op maat

Wat u ook nodig heeft voor uw museum of expositieruimte, wij kunnen u voorzien van het juiste advies dat past bij uw vraag. Onze specialisatie ligt bij bedrijfsvloeren in het algemeen, dus kunnen u op alle vlakken voorzien van de perfecte vloer. Voor uw museum adviseren wij om projecttapijt te leggen, maar als u liever tapijt op rol wilt, kunnen wij dat uiteraard ook voor u regelen. Mocht u naast de vloer ook accessoires en andere onderdelen nodig hebben, helpen wij u ook daarbij. Heeft u advies nodig? Neem dan vooral contact met ons op via het contactformulier.

Vul onderstaand formulier in en onze experts helpen u graag verder
Bedrijfsgegevens
Projectomschrijving
Extra informatie

Ontdek hoe wij te werk gaan

Wat mag u van ons verwachten wanneer u een offerte aanvraagt?

1. Offerte aanvraag

Vertel ons in welke vloer u interesse heeft en voor welk doeleinde de vloer bedoeld is. Zoals bijvoorbeeld voor in een restaurant, winkel, poppodium, museum, etc.

Laat ook weten hoe groot de oppervlakte van de ruimte is.

2. Informatie verzamelen

Hebben wij alle informatie van u ontvangen om een gepaste offerte te maken? Denk hierbij aan specificaties van de ruimte, zoals de grootte van de ruimte en het type ondergrond.

Ook ontvangen wij graag een plattegrond en/of een foto van de ruimte.

3. Gegevens opslaan

Wanneer wij aanvullende informatie van u hebben ontvangen, zetten wij uw gegevens in ons systeem.

Als wij dan nog iets missen, nemen we contact met u op.

4. Uitbrengen offerte

Op basis van alle informatie die wij hebben ontvangen, maken wij een offerte voor u op.

5. Inmeten

Bent u na het ontvangen van de offerte nog geïnteresseerd? Dan maken wij graag een afspraak om bij u langs te komen en de ruimte in te meten.

6. Definitieve offerte

Nadat één van onze specialisten bij u langs is geweest om de ruimte in te meten, maken wij een definitieve offerte op.

7. Opdracht

Als u akkoord gaat met de definitieve offerte, gaan wij de werkzaamheden inplannen.