Welke vloer niet in uw horecakeuken?

In de zoektocht naar een goede horecavloer voor in de keuken, is het handig om te weten welke vloeren in ieder geval niet geschikt zijn voor in een horecakeuken. En bovenal: waarom niet. Door de verkeerde horeca keukenvloeren weg te strepen, blijven de beste keukenvloeren over. En dat is een keukenvloer die aan alle gebruikers- en HACCP-eisen voldoet.

HACCP eisen horecavloer

HACCP staat voor Hazard Analysis & Critical Control Points. Dit zijn punten die toezien op een goede hygiëne en veiligheid. Daarom is een HACCP vloer in de keuken een bijzonder goed idee. Een aantal voorbeelden van de eisen waar een HACCP vloer aan voldoet:

  • makkelijk schoon te maken en te desinfecteren;
  • vloeistofdicht dankzij een speciale coating;
  • wordt niet glad en voorkomt uitglijgevaar;
  • slijtvast en zeer stevig.

Goed te reinigen

Vloeistofdicht

Antislip

Slijtvast

Geen geschikte horeca keukenvloeren

Vloeren die niet conform HACCP zijn, zijn per definitie niet geschikt in een horecakeuken. Verder kunt u beter geen linoleum de horecakeuken aanleggen. De reden hiervoor is dat linoleum relatief snel beschadigt en minder slijtvast is. Ook een reguliere tegelvloer is een slecht idee. Die worden namelijk snel glad en dat levert gevaarlijke situaties op in een horecakeuken. Een aantal prachtige vloeren uit ons assortiment die wij nooit zullen aanraden als horeca keukenvloer, ziet u hieronder.

Keukenvloer die aan alle eisen van de horeca voldoet

Kunststof gietvloer

Een keukenvloer die wél aan alle horeca eisen voldoet is onze PU kunststof gietvloer. Deze vloer is vloeistofdicht, slijtvast en voorzien van een goede antisliplaag. Bovendien is deze horecavloer zwaar belastbaar, naadloos en bestand tegen zuren. Maar nog veel belangrijker voor een goede horecavloer is dat deze kunststof gietvloer voldoet aan de HACCP eisen. Het enige nadeel: de aanleg duurt iets langer, omdat iedere laag een dag moet drogen. Maar daarna kunt u er nog jaren van genieten.

Pvc-tegels

Ook onze Veka Original vloer is geschikt voor in een horecakeuken. Deze gerecyclede pvc-tegels zijn slijtvast, zwaar belastbaar en voorzien van een goede antisliplaag. Tevens voldoet deze horeca keukenvloer aan de eisen van HACCP. Dankzij de pvc-lasdraad is het voor bacteriën onmogelijk om zich te hechten tussen de tegels. Zo kunt u in een hygiënische omgeving werken met voedingswaren. En fijn voor de chef: de pvc-tegels zijn als keukenvloer in de horeca ook nog ergonomisch verantwoord.

Advies over de ideale horecavloer

Benieuwd welke type horecavloer het beste in uw keuken past? Laat u dan adviseren door een van onze onze experts. Bij Vekavloeren weten wij precies welk type vloer geschikt is voor de keuken in uw horecazaak. Vul onderstaand formulier in, voeg bij voorkeur een aantal foto’s toe om ons een beter beeld te geven van de keuken waar het om gaat en vraag met één klik op de knop vrijblijvend een offerte aan. Dan helpen wij u gericht verder en zorgen we ervoor dat u de juiste horecavloer kiest.