Welke vloer leg ik in mijn koelcel?

Bij de aanleg van een koelcel komt van alles kijken. Denk aan: hoe groot wordt de koelruimte? Wat voor een producten dienen er opgeslagen te worden? Welke koelcapaciteit heb ik nodig? Maar ook: welke vloer moet ik in mijn koelcel leggen? Vooraf klinkt het als één van de minst belangrijke zaken, de vloer. Het lijkt iets dat ‘zichzelf wel wijst’, maar niets is minder waar. De vloer is juist allesbepalend. Denk maar aan de aanleg van een huis: daar begint met ook eerst met het fundament – de vloer. Daarom is het belangrijk om te bedenken wat voor een vloer er in uw koelcel moet komen te liggen.

Waar moet ik op letten?

Zoals eerder aangegeven, bij het aanleggen van een koelcel komt veel kijken. En bij het kiezen en installeren van een koelcel vloer helaas net zo veel – sorry! Om te beginnen is het belangrijk dat u goed weet welke producten er op de koelcelvloer komen te staan. Zijn het zware dozen? Lichte linnen zakken? Dat maakt uit. Ook de sector waarin u bivakkeert is belangrijk. Want in de bouw gebruik je ander soort vloeren dan in de zware industrie. Bedenk ook goed voor uzelf: hoe vaak gaat de deur richting te koelcel openstaan? Als er een kans is dat producten soms (deels) ontdooien, dan zullen deze water afgeven. In dat geval heeft u een antislipvloer nodig, om ongelukken te voorkomen.

HACCP vloer koelcel

Als u werkzaam bent in de voedingsmiddelenindustrie, dan kent u de term vast wel, de HACCP. Ofwel: Hazard Analysis and Critical Control Points. Het zijn richtlijnen, bedoeld om veiligheid en hygiëne mee te garanderen. Ook uw koelcel vloer moet hieraan voldoen. Houd hier dus rekening mee!

Meer weten over koelcelvloeren?

Iedere bedrijfsvloer is anders, en ieder bedrijf heeft baat bij een andere bedrijfsvloer. Het kan soms lastig zijn om de juiste koelcel vloer te bepalen. Bij Vekavloeren hebben wij al jaren ervaring met bedrijfsvloeren – we zijn een echte specialist. Dus bent u zoekende naar een koelcel vloer? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op.

Onze experts staan voor u klaar

Neem contact op voor de mogelijkheden, onze experts helpen u graag verder.

Neem contact met ons op