Wat is een zwevende vloer?

Modulaire en zwevende vloeren

Een zwevende vloer is de toekomst. Verkrijgbaar in vele verschijningen, waardoor er voor elke situatie of toepassing wel een geschikte zwevende vloer te vinden is. Bij Vekavloeren geloven wij dat een zwevende dekvloer de toekomst is. Op deze pagina leggen we u graag uit waarom. We vertellen u alles dat u over zwevende vloeren moet weten.

Wat is een zwevende vloer?

Een zwevende vloer is een modulaire vloer die niet rechtstreeks op de ondergrond wordt aangebracht. De vloer zweeft niet letterlijk, maar wordt in plaats van op de vaste ondergrond aangebracht bovenop een flexibele tussenlaag. Dat kan bijvoorbeeld een veer zijn, waardoor de zwevende vloer een geluidsisolerende werking krijgt. Het kan ook isolatiemateriaal zijn, waardoor er extra isolatiewaarde gecreëerd wordt met een zwevende vloer. Of bijvoorbeeld vloerverwarming die wordt afgewerkt met een zwevende vloer.

Voordelen van een zwevende vloer

Een zwevende vloer leggen is een goed idee om meerdere redenen. Ten eerste is een zwevende PVC-vloer herbruikbaar. U kunt de modules eenvoudig verwijderen en weer in een andere ruimte of locatie terugplaatsen, denk bijvoorbeeld aan een vloer voor een tijdelijke expositie of de vloer in een pop-up winkel. Maar omdat het een modulaire vloer is, kunt u bij gedeeltelijke slijtage, beschadiging of vlekken in de vloer ook enkel die versleten tegels of stroken vervangen. Zo bespaart u tijd, kosten, maar ook materiaal. Dat maakt een PVC-dekvloer een duurzame optie. Andere voordelen hiervan zijn de vele toepassingen, waarover wij u hieronder graag meer vertellen.

 

Zwevende vloer met vloerverwarming

Een zwevende pvc-vloer is de perfecte afwerking voor vloerverwarming. Plaats in dat geval eerst reflectiefolie over de volledige breedte van de constructievloer, als een soort ondervloer. Doe daar overheen speciale gegalvaniseerde krimpnetten, waaraan u de vloerverwarmingsbuizen kunt vastmaken en breng waar mogelijk extra isolatie aan aan de randen. Vloerverwarming onder een zwevende vloer heeft als voordeel dat het niet krimpt, en in het geval van PVC ook nog eens erg slijtvast is en onderhoudsarm.

Geluidsisolerende zwevende vloer

Bent u op zoek naar een mogelijkheid om het geluid in een ruimte te minderen? Ook dan is een zwevende vloer de ideale oplossing. Een zwevende vloer zorgt voor geluidsisolatie, omdat er geen direct contact is met de ondergrond. Daardoor kunt u het geluid in de ruimte met minimaal 16 decibellen verminderen zonder verder nog extra maatregelen te nemen. Een zwevende geluidsisolerende vloer voorkomt het contactgeluid van voetstappen op de grond en vermindert de galm van eventuele stemgeluiden of bijvoorbeeld muziek. Lees meer over geluiddempende vloeren.

Isolatie zwevende vloer

Een modulaire vloer an sich biedt geen isolatie, maar het geeft u wel de ruimte om je vloer beter te isoleren. Breng isolatiemateriaal aan direct op de ondergrond, neem ook de zijkanten mee en plaats daar bovenop de zwevende dekvloer. Isolatie onder een zwevende vloer is perfect te combineren met vloerverwarming. Dat heeft als extra voordeel dat de warmte die uw vloerverwarming verspreidt niet verloren gaat. Zo maakt u uw woning of bedrijfsruimte met een zwevende vloer van PVC extra comfortabel en behaaglijk.

 

  • Forbo Allura Puzzle, een zwevende vloer leggen met tegels in een puzzelvorm, zodat ze sterk met elkaar verbonden zijn.

  • Forbo Allura Flex, een zwevende PVC-vloer met zelfklevende lijm. Snel gelegd, stabiel en vormvast. 

  • R-Tek Kliktegels, een zwevende geluidsisolerende vloer? R-Tek Kliktegels reduceren het geluid met wel 16 decibel.

  • Veka Original™, Verkrijgbaar in tegels van 6 en van 15 mm dik en desgewenst vloeistofdicht af te lassen.

Deskundig advies over een zwevende vloer leggen

Benieuwd naar de mogelijkheden als het gaat om zwevende vloeren? In huis, op kantoor of in een evenementenhal? In combinatie met geluidsisolatie, isolatie of vloerverwarming? We vertellen u graag meer over de uitgebreide mogelijkheden en zorgen ervoor dat u de juiste zwevende vloer kiest. Volledig op maat gemaakt en met duidelijke instructies voor het leggen van de zwevende vloertegels, stroken of banen.

Neem contact met ons op via onderstaand formulier
Bedrijfsgegevens
Projectomschrijving
Extra informatie