Troffelvloer

Een sfeervolle vloer, beschikbaar in verschillende kleuren.

Een troffelvloer is dé perfecte vloer voor plekken waar extreem hoge eisen worden gesteld aan de mechanische en chemische belastbaarheid. Maar ook aan hygiëne. Van productieruimtes tot poppodia. Met een epoxy troffelvloer zit u goed. Op zoek naar meer informatie over de voor- en nadelen van een epoxy troffelvloer en benieuwd naar de mogelijkheden? Bij Vekavloeren weten wij precies welke vloer geschikt is voor uw bedrijf en budget. We informeren u graag!

Antislip

Vloeistofdicht

Naadloos

Zwaar belastbaar

Slijtvast

Goed te reinigen

Bestand tegen vetten & chemicaliën

Geschikt voor vloerverwarming

Duurzaam

Voordelen epoxy troffelvloer

Een epoxy troffelvloer is een zeer sterke vloer. Daardoor is de vloer multi inzetbaar en zelfs geschikt voor productiehallen en werkplaatsen. Andere voordelen van een epoxy troffelvloer zijn:

  • Chemisch belastbaar: de vloer laat chemische stoffen niet door en is bestand tegen allerlei soorten zuren en chemicaliën. 
  • Goed te reinigen: de vloer wordt gemorteld en is dus vlak en naadloos. Een troffelvloer is eenvoudig te reinigen en hygiënisch. 
  • Slijtvast: epoxy troffelvloeren zijn een van de sterkste vloeren op de markt. Ze zijn zeer slijtvast en kunnen wel tegen een stootje.
  • Vloeistofdicht: vloeistoffen kunnen niet door de vloer heen lekken, omdat een troffelvloer geen naden of kieren heeft.
  • Verschillende kleuren: er zijn verschillende kleuren en designs voor troffelvloeren, afhankelijk van de mix van zand en epoxy.

Epoxy troffelvloer

Epoxy troffelvloeren zijn van hoogwaardige kwaliteit en voldoen aan alle strenge veiligheidseisen. Ze zijn vloeistofdicht, antislip en slijtvast. Maar bovenal zijn de troffelvloeren bestand tegen mechanische en chemische belastingen. En je kunt ze heel goed schoonhouden. Daarom zijn troffelvloeren ook perfect te gebruiken in panden waar hygiëne topprioriteit heeft. Een epoxy troffelvloer is bijvoorbeeld geschikt voor productieruimtes, praktijk ruimtes, grote keukens en sanitaire ruimtes. Maar ook voor werkplaatsen, kleedruimtes, poppodia en restaurants. Kortom: troffelvloeren zijn multi inzetbaar.

 

 

Troffelvloer reinigen

Een troffelvloer wordt naadloos gelegd en is kiervrij. Daardoor kan er geen vuil in de vloer trekken. De extra toplaag is bovendien bestand tegen chemicaliën, waardoor schoonmaakmiddelen de vloer niet zullen beschadigen. Een troffelvloer reinigen en onderhouden is dan ook zeer eenvoudig. U kunt hierbij bijvoorbeeld gebruik maken van een boenmachine. Zo maakt u zelfs grote troffelvloeren eenvoudig schoon.

Wat is een troffelvloer

Een troffelvloer is een vloer van gekleurd zand, gemengd met transparante epoxy hars. De vloer wordt door middel van een vlakke spaan op de vloer ‘gemorteld’, zoals we dat noemen. We smeren het materiaal met een laagdikte van ongeveer 6 mm uit over de vloer en laten het dan uitharden. Vervolgens sealen we de vloer met epoxy hars waardoor de vloer vloeistofdicht wordt en extreme belastingen aan kan. De laatste stap is dat de vloer wordt voorzien van een slijtvaste toplak die tevens antislip gemaakt kan worden. Een epoxy troffelvloer is een van de sterkste kunststof vloerafwerkingen op de markt. Niet in de laatste plaats, omdat u het kan laten afwerken met een goede anti-slip of een matte toplak.

 

Design troffelvloer: op maat gemaakt

Het zand in de mix met epoxy bepaalt de kleur van de troffelvloer. Zo zijn er diverse kleuren zand en de combinatie van kleuren zand beschikbaar. Ook kun je kiezen uit verschillende korrelgroottes. Daarnaast kunt u zelf kiezen voor een afwerking met een antislip of matte toplaag. En u kunt de epoxy troffelvloer combineren met holplinten en opstanden van eenzelfde materiaal. Dat zorgt niet alleen voor eenheid in de vloer, maar ook voor een afwerking van de vloer zodat deze goed te reinigen is. Wilt u een troffelvloer die aan al uw wensen voldoet? Bij Vekavloeren denken we graag met u mee. Vul geheel vrijblijvend ons contactformulier in en wij nemen contact met u op voor een design troffelvloer. Op maat gemaakt en passend voor iedere ruimte.

Vul onderstaand formulier in en onze experts helpen u graag verder
Bedrijfsgegevens
Projectomschrijving
Extra informatie

Ontdek hoe wij te werk gaan

Wat mag u van ons verwachten wanneer u een offerte aanvraagt?

1. Offerte aanvraag

Vertel ons in welke vloer u interesse heeft en voor welk doeleinde de vloer bedoeld is. Zoals bijvoorbeeld voor in een restaurant, winkel, poppodium, museum, etc.

Laat ook weten hoe groot de oppervlakte van de ruimte is.

2. Informatie verzamelen

Hebben wij alle informatie van u ontvangen om een gepaste offerte te maken? Denk hierbij aan specificaties van de ruimte, zoals de grootte van de ruimte en het type ondergrond.

Ook ontvangen wij graag een plattegrond en/of een foto van de ruimte.

3. Gegevens opslaan

Wanneer wij aanvullende informatie van u hebben ontvangen, zetten wij uw gegevens in ons systeem.

Als wij dan nog iets missen, nemen we contact met u op.

4. Uitbrengen offerte

Op basis van alle informatie die wij hebben ontvangen, maken wij een offerte voor u op.

5. Inmeten

Bent u na het ontvangen van de offerte nog geïnteresseerd? Dan maken wij graag een afspraak om bij u langs te komen en de ruimte in te meten.

6. Definitieve offerte

Nadat één van onze specialisten bij u langs is geweest om de ruimte in te meten, maken wij een definitieve offerte op.

7. Opdracht

Als u akkoord gaat met de definitieve offerte, gaan wij de werkzaamheden inplannen.