Gietvloeren

Gietvloeren

Ideale bedrijfsvloeren met een prachtige uitstraling

Gietvloeren zijn naadloze vloeren die gegoten worden op een bestaande ondergrond met een gemiddelde dikte van 3 tot 5 millimeter. De uitstraling staat centraal, maar daarnaast is het wel belangrijk dat u kijkt naar welke functie de vloer moet vervullen. Deze twee factoren bepalen welk type vloer het beste past in een ruimte. Maar één ding is zeker: een gietvloer is een duurzame oplossing met een strak design.


Soorten gietvloeren en mogelijkheden

Een gietvloer kent verschillende uitvoeringen.  Ook hebben we verschillende coatings voor gietvoeren in ons assortiment.

Kunststof gietvloeren

Kunststof gietvloeren zijn strakke vloeren die u bijna overal kunt toepassen. Ook hier is de uitstraling het grote voordeel van de vloer. Bij een uni-kleur is het ontwerp eenvoudig en vormt het een strak geheel. Kiest u voor meerdere kleuren in het ontwerp, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Het resultaat: een unieke vloer. Een kunststof gietvloer is een duurzame oplossing voor thuis, restaurants, winkels, kantoren en showrooms. Er bestaan verschillende soorten kunststof gietvloeren: PU-Kunststof gietvloer, epoxy gietvloer en de hybride gietvloer.

Vloercoatings

Een coating is een dunne toplaag die we aanbrengen op de bestaande ondervloer. Het is een functionele afwerking waarbij de uitstraling een minder belangrijke rol speelt. Vaak kiest men voor een coating vanwege het budget, de gemakkelijke, snelle realisatie en de eis dat de vloer eenvoudig te reinigen moet zijn. Door het aanbrengen van een coating, kunnen we de vloer verstevigen. Zo kunt u de vloer nog zwaarder belasten. U ziet een coating op een gietvloer vaak terug in garages en andere industriële toepassingen.