ESD vloeren

Veilige vloeren met een geleidende werking

ESD vloeren zijn veilige vloeren met een geleidende werking. Ze brengen geen statische spanning over op personen of apparaten. Dat maakt ESD vloeren zeer geschikt voor bijvoorbeeld operatiekamers, studio’s en productiehallen. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor een ESD vloer in jouw beschermde ruimte? Van ESD vloertegels tot ESD gietvloeren. Ontdek de mogelijkheden bij Vekavloeren.

Verschillende ESD vloeren

ESD vloertegels

Een vloer van super kwaliteit die eenvoudig te monteren is? Ga dan voor de Forbo Colorex SD of EC. Vloertegels die speciaal ontworpen zijn voor gecontroleerde omgevingen. De vloer krimpt niet en voorkomt verslechtering van geleidende eigenschappen, dat maakt de vloer ideaal in een ESD ruimte.

ESD gietvloer

Daarna is één van de meest gangbare ESD vloeren, is een ESD gietvloer. Deze vaste vloer biedt bescherming tegen elektrostatische ladingen en oogt strakker dan ESD tegels. Bovendien kunnen onze gietvloeren ook tegen zuren en zijn ze zeer slijtvast. Ideaal voor bijvoorbeeld gebruik in scholen of werkplaatsen.

ESD coating

Een ESD coating is een laag van gemiddeld 2 tot 3 mm dik die kan worden aangebracht bovenop een bestaande ondergrond. Mits deze aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoet. Zo moet de ondergrond perfect vlak zijn en worden voorbehandeld met een speciale primer en koperen strips.

Eigenschappen van ESD: veilig & bestand tegen spanning

Ongeacht of je kiest voor een ESD gietvloer, -coating of -epoxy, iedere ESD vloer voldoet aan een aantal belangrijke eigenschappen. Zo voorkomt een goede ESD vloer dat statische elektriciteit op mensen, apparaten of andere objecten worden overgebracht. ESD biedt een gelijkmatige en blijvende weerstand tegen deze elektrostatische ontlading. Daarnaast is een ESD vloer bestand tegen chemicaliën, zuren en andere producten. Deze duurzame vloer wordt daarom ook veel gebruikt als industrievloer of vloer in de gezondheidszorg.

ESD vloer professioneel laten leggen

Een ESD vloer is de basis van een ESD Protected Area. Een veilige ruimte waar veelal werkzaamheden worden uitgevoerd met een verhoogde kans op statische ontlading en oplading. De veiligheid bij een ESD vloer staat voorop. Het kan dan ook van levensbelang zijn dat een ESD op de juiste manier wordt aangebracht. Daarom raden wij aan de ESD vloer professioneel te laten leggen en ook in de voorbereidende stappen al advies in te winnen. Kiest u voor een ESD vloer inclusief installatie bij Vekavloeren, dan kunt u ervan op aan dat de vloer aan alle veiligheidseisen voldoet.

Goed advies over uw ESD vloer

Bent u benieuwd welke ESD vloer het beste is voor de ruimte die u wilt beschermen tegen ontladingen van statische elektriciteit? Vraag vrijblijvend advies aan bij Vekavloeren. Onze experts denken graag met u mee en kijken op basis van uw wensen welk type ESD vloer het beste past. Indien gewenst nemen wij ook de volledige installatie inclusief benodigde voorbereidingen uit handen. Van het egaliseren van de vloer tot het aarden door middel van de elektrisch geleidende primer en koperen strips. En van het uitvoeren van metingen ter controle tot het aanbrengen van de ESD coating, -gietvloer, of -epoxylaag. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul onderstaand contactformulier in en ontvang meer informatie.

Vul onderstaand formulier in en onze experts helpen u graag verder
Bedrijfsgegevens
Projectomschrijving
Extra informatie

Ontdek hoe wij te werk gaan

Wat mag u van ons verwachten wanneer u een offerte aanvraagt?

1. Offerte aanvraag

Vertel ons in welke vloer u interesse heeft en voor welk doeleinde de vloer bedoeld is. Zoals bijvoorbeeld voor in een restaurant, winkel, poppodium, museum, etc.

Laat ook weten hoe groot de oppervlakte van de ruimte is.

2. Informatie verzamelen

Hebben wij alle informatie van u ontvangen om een gepaste offerte te maken? Denk hierbij aan specificaties van de ruimte, zoals de grootte van de ruimte en het type ondergrond.

Ook ontvangen wij graag een plattegrond en/of een foto van de ruimte.

3. Gegevens opslaan

Wanneer wij aanvullende informatie van u hebben ontvangen, zetten wij uw gegevens in ons systeem.

Als wij dan nog iets missen, nemen we contact met u op.

4. Uitbrengen offerte

Op basis van alle informatie die wij hebben ontvangen, maken wij een offerte voor u op.

5. Inmeten

Bent u na het ontvangen van de offerte nog geïnteresseerd? Dan maken wij graag een afspraak om bij u langs te komen en de ruimte in te meten.

6. Definitieve offerte

Nadat één van onze specialisten bij u langs is geweest om de ruimte in te meten, maken wij een definitieve offerte op.

7. Opdracht

Als u akkoord gaat met de definitieve offerte, gaan wij de werkzaamheden inplannen.