Welke soorten gietvloer zijn er?

Gietvloeren in allerlei soorten en maten

Bent u geïnteresseerd in het leggen van een gietvloer en wilt u meer weten over de mogelijkheden? We zetten de verschillende soorten gietvloeren voor u op een rijtje. Zodat u de specificaties eenvoudig kunt vergelijken en de beste keuze kunt maken.

Verschillende soorten gietvloeren bij Vekavloeren

Kunststof (PU) gietvloer

Wat is een PU gietvloer? Een PU gietvloer is een vloer van polyurethaan, oftewel: kunststof. Een gietvloer soort die licht elastisch is, vloeistofdicht is én bestand tegen zuren. Daardoor zijn ze zeer slijtvast en erg geschikt voor bijvoorbeeld scholen, kantoren of kantines. Onze kunststof PU gietvloeren zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en designs. Want een gietvloer kiest u natuurlijk niet alleen vanwege de functionaliteit, maar ook voor de sfeer.

Lees meer over kunststof gietvloeren

Epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer is een van de hardste gietvloer soorten die er bestaat. Epoxy is een ijzersterke mix van polymeren. Eenmaal uitgehard is deze gietvloer kei en keihard. Daardoor bestand tegen vetten, gevaarlijke stoffen en de druk van grote machines en voertuigen. Bovendien is deze gietvloer vloeistofdicht, antislip en slijtvast. Perfect voor een magazijn of industriële ruimte, als een fabrieksgebouw of bedrijfsloods.

Bekijk onze epoxy gietvloeren

Gietvloer met betonlook

Niet zomaar op zoek naar een gietvloer, maar specifiek een gietvloer met betonlook? Dat kan. Een gietvloer met betonlook is een PU gietvloer waarbij twee kleuren gemixt worden tot de vloer het uiterlijk krijgt van beton. Oftewel: de betonlook. Zo zorgt de gietvloer voor een professionele en moderne uitstraling. Deze soort gietvloer is vloeistofdicht, naadloos, slijtvast en zwaar belastbaar. Zeer geschikt voor kantoorruimtes, restaurants of showrooms.

Ontdek de mogelijkheden met deze gietvloer

Linoleum gietvloer

Ook het klassieke linoleum dat we allemaal kennen uit de schoolgebouwen van vroeger, is een gietvloer. Het verschil met een gewone gietvloer is dat u hiermee duizenden vierkante meters aan vloer kunt leggen en linoleum meer geschikt is voor kleinere ruimtes. Ook is linoleum minder geschikt voor vochtige ruimtes en zeer zware belasting met zwaar materieel. Voordeel van linoleum is dat u meer keuze heeft in kleuren, designs en daarin zelfs combinaties kunt maken.

Lees meer over linoleum

Wat kost een gietvloer?

De kosten van een gietvloer zijn van verschillende factoren afhankelijk. Allereerst is natuurlijk de grootte van het totaal te gieten oppervlak van belang. Daarnaast beïnvloedt de ondervloer en de benodigde voorbewerking daarvan de prijs. Ook speelt de kwaliteit van en het type materiaal mee. Zo is een PU gietvloer (kunststof) vaak duurder dan bijvoorbeeld epoxy. Tot slot kan de complexiteit van het werk een rol spelen in de kosten van een gietvloer, net als de ondervloer en de afwerkingen. U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen, om inzicht te krijgen in de precieze kosten.

Advies over diverse gietvloer soorten

Wat uw wensen ook zijn, bij Vekavloeren vindt u een passende gietvloer voor ieder budget. Meer weten over de kosten van een gietvloer en de uiteenlopende mogelijkheden? Vul vrijblijvend ons contactformulier in en wij voorzien u graag van uitgebreid advies en meer informatie. Zo kunt u de verschillende soorten gietvloer en de bijbehorende prijzen eenvoudig vergelijken en maakt u zeker de juiste keuze. 

Bedrijfsgegevens
Projectomschrijving
Extra informatie

Gietvloeren zijn er in alle soorten en maten. Bent u geïnteresseerd in het leggen van een gietvloer en wilt u meer weten over de mogelijkheden? We zetten de verschillende soorten gietvloer voor u op een rijtje. Zodat u de specificaties eenvoudig kunt vergelijken en de beste keuze kunt maken.